Ze spíže – zpracováváme houby

Autor | Leden 4, 2013
1201-houby

Čas od času je třeba prohlédnout spíš a zjistit stav zásob, které jsme připravili na zimu. Dnes se zaměříme na houby a připravíme z nich skvělé těstoviny.

Budete potřebovat:
15 dkg sušených hub
8 stroužků česneku, neoloupaných
¼ šálku strouhaného parmazánu
30 g másla
50 ml olivového oleje
200 g zavařených hub (lze použít i mražené)
300 ml smetany
250 g těstovin, ideální jsou pappardelle
2 polévkové lžíce natrhané petrželky

Postup:
Polovinu sušených hub vložte do malé mísy a stroužky česneku do další malé misky. Každou misku zalijte polovinou šálku horké vody a nechte 15 minut namáčet.
Mezitím umístěte zbývající houby spolu s parmazánem do misky a mixujte, dokud se ingredience nespojí. Směs přendejte do misky a odložte stranou.
Slijte vodu z česneku a jednotlivé stroužky oloupejte.

V pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Jakmile se rozpustí, přidejte stroužky česneku a zakryté pokličkou nechte dusit, dokud nezezlátnou a nezměknou. Přidejte zavařené houby a duste asi 1-2 minuty, pak přidejte namočené houby i s tekutinou. Vařte, dokud se všechna voda nevydusí. Přidejte smetanu a nechte jemně probublávat.
Uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Slijte a promíchejte s houbovou směsí. Servírujte ochucené houbovo parmazánovou směsí a ozdobené petrželkou.

Foto: P.Ruscoe/Taste

Ze spíže – zpracováváme houby
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)