Zdeněk Pohlreich prostírá bez servítků

Autor | Prosinec 6, 2011
1444-obalka

Šéfkuchaře, majitele restaurace, moderátora a baviče Zdeňka Pohlreicha asi netřeba představovat. Tento propagátor moderní české kuchyně říká to, co si myslí, a tak je částí národa milován a tou druhou nenáviděn. On sám se ale především stará o to, aby se na našich stolech objevovaly jednoduché, poctivé a chutné pokrmy. Kromě skvělých jídel pro vás Zdeněk tentokrát ,,uvařil“ skvělou kuchařku s výstižným názvem – Prostřeno bez servítků…

Šéfkuchař, který nikdy nenosí čepici, majitel dvou restaurací, které jsou plné hostů, televizní moderátor, který má vždy dobře nabroušeno – takový je Zdeněk Pohlreich. Prostřednictvím své kuchařky Prostřeno bez servítků, kterou vydala Euromedia Group, k. s. – Ikar, nabízí nejenom recepty zahrnující předkrmy, polévky, bezmasé ale i hlavní chody, ryby, mořské plody a samozřejmě moučníky a dezerty, k tomu všemu pak omáčky, vývary a také přílohy. Zároveň vás seznámí se svou životní cestou, od trpkých začátků kuchařského učně až po dráhu vyhledávaného šéfkuchaře a nijak se netají ani osobním pohledem na stav české gastronomie. Pokrmy doprovází barevné snímky přední fotografky Aleny Hrbkové.

Ptáte se, jaká kuchyně se v této kuchařce vaří? Na rozdíl od tradičních českých kuchařek vám Zdeněk předkládá recepty, které se dle jeho názoru hodí k současnému modernímu stylu. Oproštěné od minulosti, snažící se dále vyvíjet. V jeho pojetí nesmí chybět během jídla předkrm, místo šesti knedlíků naservíruje pouze jeden a kachnu udělá stokrát jinak než jenom se zelím.

Jeho vaření je jednoduché, zbavené patosu kudrlinek ve všech kuchařských podobách, a přitom nesmírně kreativní.

Prostřeno bez servítků vydala  Euromedia Group, k. s. – Ikar.

Foto: Euromedia Group, k. s. – Ikar

Zdeněk Pohlreich prostírá bez servítků
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)