Vůně perníkového koření

Autor | Listopad 14, 2012
2493-obalka

Pečení perníčků má u nás dlouholetou tradici. Nejstarší perník se u nás prý upekl již v 15. století. První perníčky ostatně chutnaly zcela jinak, než jak je známe dnes. Dokonce jejich pečení bývalo výsadou mužů, a to hlavně z jedno zcela prostého důvodu – šlo o poměrně náročnou fyzickou práci. Perníčky se naštěstí ani v moderní době neztratily z kuchyně. Jak tedy na ně…

Tentokrát vás pozveme do světa zkušené perníkářky Miluše Koldové na krásné, líbezné, malované perníčky, patřičně navoněné kořením, jak je představuje v knize KOUZLO PERNÍČKŮ, kterou vydala Euromedia Group k. s., Ikar. Pustíme se společně do jejich výroby. Připravíme těsto na polevu ideální konzistence, nejprve si zkusíme zdobit sušenky, abychom hotové perníčky ve tvaru koleček, srdíček nebo vajíček ozdobili bezchybně. Upečeme i 3D tvary, podstavce na svícny nebo hvězdy, přidáme do polev barvy. A Vánoce, ale také Velikonoce, pak můžeme prožít v tradiční perníčkové atmosféře.

Nechte se proto vtáhnout do světa příjemně laděného vyprávění a zpestřete si předvánoční čas báječnou perníkově kreativní chvilkou, která navíc tak nádherně voní….

Publikaci KOUZLO PERNÍČKŮ vydala Euromedia Group k. s., Ikar.

Foto: Euromedia – Ikar

Vůně perníkového koření
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)