Vepřová žebírka s pikantní malinovou omáčkou

Autor | Listopad 16, 2012
1051-zebirka

Recept inspirovaný mexickou kuchyní je neobvyklý především kombinací pikantní Chipotle omáčky a malin. Nebojte se této nevšední chuťové variace měkkého ovoce a masa, jejíž lahodné spojení příjemně překvapí nejenom vás, ale také vaše hosty.

Budeme potřebovat:
2 středně velké cibule, nakrájené na kroužky
1 kg masitých vepřových žebírek
1 plechovka malinového kompotu
1 sklenička Salsa de Chipotle
0,1dl šálku jablečného moštu nebo džusu
1 lžička octa balsamico

V hrnci lehce orestujeme cibuli až zesklovatí. Vepřová žebra mírně osolíme, poklademe na cibuli a dáme do předehřáté trouby. V mixéru umixujeme malinový kompot bez šťávy, omáčku Chipotle, ocet a jablečný mošt. Polovinu omáčky odložíme, druhou polovinou potřeme žebírka v troubě.
Maso v troubě dusíme asi 2 hodiny, před dokončením přepneme troubu na gril – pozor na připálení!

V kastrůlku ohřejeme připravenou omáčku, žebírka přendáme na talíř, přelijeme lžící malinové omáčky, podáváme s mexickými kukuřičnými lupínky nachos.

Foto: archiv redakce

Vepřová žebírka s pikantní malinovou omáčkou
1 hlas, 5.00 prům.hodnocení (94% score)