Valentýnský jahodový pohár s brusinkami

Autor | Únor 4, 2013
1678-pohar-brusinky

Tenhle moučník je sladký jako láska. Zamilovaní si na něm pochutnají nejenom během svátku sv. Valentýna ale i po celý zbytek roku. A že momentálně nejste zadaní či zadané? Nevadí, jeho nevšední kombinace chutí vám alespoň zvedne náladu…

Jahodový pohár s brusinkami

Přísady na 4 porce:
500 g jahod
1 chemicky neošetřená limetka
1/2 vanilkového lusku
100 g sušených brusinek
1/2 čajové lžičky drcených bobulí růžového pepře
špetka soli
20 g sněhových pusinek (již hotových)

1. Omyjte jahody, očistěte je a v závislosti na jejich velikosti rozkrájejte na půlky nebo čtvrtky.
2. Omyjte limetku a nastrouhejte kůru. Z jedné poloviny limetky vymačkejte šťávu. Rozpulte podélně vanilkový lusk a vyškrábejte dužinu.
3. Smíchejte jahody s limetkovou kůrou, šťávou, vanilkou, brusinkami, bobulemi růžového pepře a špetkou soli. Zakryjte a nechte marinovat na chladném místě zhruba 15-20 minut.
4. Jahody narovnejte do sklenic. Rozlomte sněhové pusinky a dle vlastní chuti je přidejte k jahodám.

Doba přípravy: zhruba 15 minut + 15 -20 minut doba potřebná k marinování

Tip pro čerstvé brusinky: Místo sušených brusinek můžete v období od září do ledna, kdy jsou u nás k dostání, použít čerstvé brusinky. 125 g čerstvých brusinek ohřívejte za stálého míchání 3-4 minuty v hrnci s 1 čajovou lžičkou vody a 2 polévkovými lžícemi cukru. Před marinováním nechte vychladit.

Foto: Americkébrusinky.cz

Valentýnský jahodový pohár s brusinkami
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)