Tuňák s rajčaty a kapary

Autor | Prosinec 6, 2012
1418-tunak-s-rajcaty

Ať už si k večeři zvolíte tuňáka, mečouna či jinou rybu, připravte si k nim také jemně pikantní rajčatovou omáčku s kapary. Pro někoho fádní chuť ryby umí dokonale ozvláštnit, a navíc, pokud použijete místo čerstvých rajčat rajčatové pyré, je hotová ,,raz dva“…

Budete potřebovat:

4 steaky z tuňáka
sůl
2 lžíce olivového oleje
1 střední cibuli, nakrájenou na plátky
2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO – rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem
2 lžíce nasekané petrželky
2 lžíce kapar
2 lžíce vinného octa
2 lžíce rybího vývaru nebo vody

Postup:
Tuňáka osolíme z obou stran.

V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl.

Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi mírném ohni pomalu dusíme asi 10 minut. Zvýšíme plamen, podle nálady přidáme rajčata nebo rajčatové pyré, petrželku, ocet a okapané kapary. Vaříme 5 minut, poté přidáme rybí vývar a podle chuti dosolíme.

Tuňáka položíme na zeleninovou směs, zakryjeme a prohříváme ještě asi 5 minut.

Podáváme přelité rajčatovou směsí.

Foto a zdroj: Jak chutná Andalusie, Edice ČT

Tuňák s rajčaty a kapary
1 hlas, 4.00 prům.hodnocení (84% score)