Tropický špíz se šunkou a ananasem

Autor | Září 4, 2012
966-spiz

Sezóna grilování pomalu končí, uzavřeme ji jednoduchým, přesto chuťově neobvyklým receptem.

Budeme potřebovat:
3 lžíce hnědého třtinového cukru
2 lžíce vinného octa
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce dijonské hořčice
0,5 kg vařené šunky, nakrájené na kostky
1 sterilovaný ananas, ne příliš drobné kousky
2 středně velké nakrájené papriky
24 očištěných žampiónů
sůl a pepř, dle chuti

Postup:
V misce smícháme do hladka cukr, ocet, olej, sojovou omáčku a hořčici.
Na předem namočenou jehlu střídavě napichujeme šunku, ananas, papriku a žampiony. Vložíme na gril, na přípravu stačí méně než 10 minut. Během grilování potíráme dresinkem, který dodává pokrmu pikatní chuť. Ale pozor, jelikož dresink obsahuje cukr, může ten při silném žáru vytvořit na povrchu špízu nepříjemnou hořkou krustu. Proto raději grilujte na menším ohni, aby se vám pokrm nepřipálil.


Tropický špíz se šunkou a ananasem
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)