Tip na rychlou večeři – kuře s parmezánem

Autor | Září 28, 2012
1013-kure-parmezan

Vařit během týdne časově náročná jídla si v dnešní hektické době může dovolit málokdo z nás. Proto jsme dnes pro vás připravili další z rychlých receptů, tentokrát inspirovaných italskou kuchyní: kuřecí prsa zapečená s parmezánem, dochucená česnekem a rajčatovým pyré.

Z běžných ingrediencí vykouzlíte doslova za pár chvil skvělou večeři, při níž zapomenete na starosti i každodenní stres.

Budeme potřebovat
3 lžíce extra panenského olivového oleje
4 plátky naklepaných, vykoštěných kuřecích prsou bez kůže
100 g parmezánu
3 stroužky česneku
5 polévkových lžic italského koření (hotová směs)
1 balení rajčatového pyré
1 šálek kuřecího vývaru
1 špagety
4 lžíce nasekané petrželky

Kuřecí prsa v polovině nařízneme, aby se vytvořila kapsa. Do každé kapsy vložíme plátek parmezánu, kuřecí maso posypeme směsí italského koření. Česnek nakrájíme na slabé plátky.

V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, vložíme přípravené kuřecí řízky, nakrájený časnek a restujeme asi 10 minut z každé strany. Kuře vyjmeme, k česneku přidáme rajčatové pyré, italské koření a velmi zvolna provaříme. Během vaření přidáme kuřecí vývar, až dostaneme omáčku požadované hustoty.

Předehřejeme troubu na 180-200 stupňů, kuřecí maso vložíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným zbytkem parmezánu a zapékáme, dokud se sýr neroztaví a nevytvoří zlatou krustu.
Podáváme se špagetami, ozdobené nasekanou petrželkou.

Foto archiv autora

Tip na rychlou večeři – kuře s parmezánem
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)