Thajský kuřecí salát

Autor | Listopad 12, 2012
952-kureci-salat

Zázvor, sojová omáčka a arašídy v kombinaci s kuřecím masem mohou být poněkud nezvyklou, v každém případě ale vynikající kombinací. Pomocí salátových listů vykouzlíte kombinaci „a´la Tacos“.

Zálivka
1 lžíce olivového nebo palmového oleje
1/4 hrnku lehkého rostlinného oleje, např. řepkový
1/4 hrnku vařené rýže
2 lžíce čerstvě vymačkané limetové šťávy
1 polévkové lžíce sojové omáčky
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce hladkého arašídového másla
1 cm čerstvého zázvoru, oloupaný a nahrubo nasekaný
1 velký stroužek česneku, oloupaný a nadrobno nakrájený
1 polévková lžíce červené asijské chili pasty
2 lžíce majonézy

1/4 šálku nakrájených lístků koriandru

300-350g uvařených kuřecích prsou, nakrájených na kostky
1/2 hrnku nakrájené cibule
1/2 hrnku mrkve nastrouhané na nudličky
1 malá červená paprika nakrájená na kostky
1 1/2 hnku fazolových klíčků
1/2 hrnku nasekaných arašídů
1 velký ledový salát

Přísady na zálivku vložíme do mixéru a dohladka umixujeme. Přidáme třetinu koriandrových lístků a krátce rozmixujeme.
V míse promícháme kuřecí prsa, zeleninu, fazolové klíčky, polovinu arašídu a druhou třetinu koriandru. Nakonec přidáme hotovou zálivku a ještě krátce promícháme.

Z omytého ledového salátu (pozor, ne běžný hlávkový salát) oddělujeme zdravé, pevné listy, na každý list dáme dvě až tři lžíce hotové směsi a zavineme. Na talíři ozdobíme zbytkem arašídů a koriandru.

Foto: archiv autora

Thajský kuřecí salát
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)