Thajské kuřecí Satay s arašídovou omáčkou

Autor | Květen 11, 2012
834-sattay1

Tuto grilovanou kuřecí pochoutku koupíte v Thajsku doslova u každého stánku. Příprava je jednoduchá a s příchodem grilovací sezónu se může hodit i vám…

Budeme potřebovat
0,5 kg vykoštěných kuřecích prsíček
12 špejlí

na marinádu:
1 lžíce strouhaného zázvoru
3 lžíce sojové omáčky
0,2 l oleje
1 lžíce nasekané šalotky
1 lžíce nasekaného koriandru

na omáčku:
1/4 šálku kokosového mléka
3/4 šálku arašídového másla
1 malý rozdrcený česnek
3 lžíce kuřecího vývaru
1 lžíce oleje
1-2 lžíce thajské chilli omáčky

Postup:
Špejle namočíme nejméně na hodinu do vody. V misce smícháme všechny přísady na marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky cca 3cm široké a vložíme do marinády. Marinujeme nejméně hodinu, raději ale déle, cca 3-4 hodiny, aby se všechny ingredience „nasákly“ do masa.
Plátky navlékneme na špejle a grilujeme cca 6-10 minut z každé strany.

Všechny přísady na marinádu promícháme a podáváme v mističkách jako doplněk ke grilovanému masu.


Thajské kuřecí Satay s arašídovou omáčkou
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)