Těstoviny jinak…

Autor | Leden 20, 2012
1156-testoviny-2

Kdo by neznal těstoviny s rajčatovou omáčkou a komu by také nechutnaly. My vám dnes nabízíme recept na tuto italskou klasiku v lehce inovované podobě…

Těstoviny s rajčatovo-vinnou omáčkou a sýrem ricotta

Budete potřebovat:
1 balíček Rigatoni nebo jiných těstovin – ,,trubek“
2 lžíce olivového oleje
1 šálek cibule, nasekané na drobno
2 stroužky česneku, utřené či prolisované
1 malá konzerva rajského protlaku
½ čajové lžičky sušených červených papriček
½ čajové lžičky sušeného organa
½ čajové lžičky sušeného tymiánu
¼ čajové lžičky fenyklu
1 lžička cukru
1 velká plechovka krájených rajčat
2 dcl červeného vína, vhodné je italské Primitivo
2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
ricotta
čerstvě nastrouhaný parmazán

Postup:
Ve středně velké pánvi rozehřejte olivový olej. Vhoďte cibuli a míchejte dokud nezesklovatí, cca 5 minut. Přidejte česnek, rajský protlak a míchejte, dokud se ingredience nespojí. Jakmile protlak začne tmavnout, přidejte papričky, oregano, tymián a fenykl. Vařte asi tři minuty, pak přidejte rajčata z plechovky a dál míchejte. Hmota se nesmí přichytávat na dno! Teplotu plynu či elektrické plotýnky stáhněte na střední stupeň a omáčku nechte za občasného míchání vařit cca 20 minut.
Mezitím si připravte těstoviny dle návodu na pytlíku.
Nakonec vlijte do omáčky víno a vařte dalších pět minut.

Těstoviny servírujte přelité omáčkou, ozdobené bazalkou a kopečkem ricotty. Nezapomeňte na čerstvě strouhaný parmezán, který je součástí italské kuchyně…

Foto: evilshenanigans

Těstoviny jinak…
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)