Svařené víno – zkuste to jinak

Autor | Listopad 24, 2012
1037-svarak

Horké nápoje mají v tuto roční dobu zelenou. Vybrali jsme ,,starou dobrou klasiku“ – svařené víno a přidali pár nových ingrediencí. Jablečný džus zjemnil alkohol ve víně, zázvor přidal typickou ostrou chuť a pomerančová kůra všemu dodala závěrečný akcent… Stačí jen ochutnat!

Budete potřebovat:
1 vyzrálý pomeranč
4 šálky jablečného džusu
2 polévkové lžíce medu
1 kousek zázvoru, cca 5 cm, nakrájený na tenko
10 skořicových tyčinek
1 láhev suchého červeného vína

Příprava:
Omyjte pomeranč a oloupejte ho ostrou škrabkou na zeleninu tak, aby vám zůstaly dlouhé proužky.
Do velké pánve vložte kůru, jablečný džus, med, zázvor a 2 skořicové tyčinky, vařte cca 20 minut. Přilijte víno a dále vařte. Jakmile směs přejde varem, odstavte a ještě horké servírujte. Jako míchátka použijte zbývající skořicové tyčinky.

Foto: RS


Svařené víno – zkuste to jinak
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)