• 1039-losos
    Celer – vášeň na talíři i…

    Lidé se dělí na dvě skupiny: ty, kteří milují celer, a ty, kdo ho z duše nenávidí. Ti druzí o hodně přicházejí, neboť celer má údajně afrodiziakální účinky. Odtud se mu také přezdívá hlíza vášně. Celer můžete...

    • Před 3 roky
    • 0
  • 1514-polevka
    Dýňová polévka se šalvějí

    Tak nám přituhlo a do jídelníčku se zvolna navracejí horké polévky. Pro tu dnešní jsme zvolili dýni, a to nejenom proto, že dozrává právě na podzim, ale je také významným produktem poskytujícím našemu tělu důležité vitamíny a...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1693-strudel-ck-357646-l
    Závin či štrúdl – multifunkční moučník

    Záviny či štrúdly patří k tradičním sladkým moučníkům. Z našich kuchyní voní obzvlášť na podzim a v zimě, kdy jsou k dispozici jablka – jejich nejčastější náplň. Zkusili jste ale někdy slané variace? Patří k vynikajícím tipům...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1074-1
    Čas pro růžičkovou kapustu

    Na podzim by se v našem jídelníčku rozhodně měla objevit růžičková kapusta. Její specifická chuť sice nemusí každého nadchnout, ale ve spojení s dalšími ingrediencemi je doslova královnou všech možných chuťových variací. Nelze také nepřipomenout její dietetické...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1479-cibule
    Jablečná variace na francouzskou cibulačku

    V poslední době se mezi gurmány stále více skloňuje lehce alkoholický nápoj zvaný cider. Využili jsme jeho osvěžující chuť a spolu se sladce vyzrálým podzimním jablkem ho přidali do původní francouzské cibulačky. Jakou má tato inovativní varianta...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 998-kolac
    Koláč z cukety

    Cuketa je další podzimní zelenina, která by neměla chybět ve vašem jídelníčku, a to nejenom pro její lahodnou chuť a všestranné využití, ale také pro vlastnosti příznivě ovlivňující lidský organismus. Cukety lze použít jak ve slané tak...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1011-dynove-risoto
    Dýňové rizoto

    Platí obecné pravidlo, že ovoce či zeleninu bychom měli konzumovat především v době jejich sklizně, kdy obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Během podzimu má proto ,,zelenou“ dýně. Kromě dnešního rizota jsme pro vás připravili i několik dalších...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1915-salat
    Bramborovo-okurkový salát s brusinkami

    Bramborový salát trochu jinak, v letní odlehčené verzi. Okurka, brambory a sušené rozinky se najdou v každé kuchyni. Po té již stačí přidat cibuli, jogurt, ořechy a dochutit. Vhodné pro dietáře i pro ty, kteří mají rádi...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1169-1
    Vyzkoušejte novou úpravu zeleniny

    Pastiňák většinou používáme jako součást polévkové zeleniny. V některých úpravách je ale vynikající jako přílohová zelenina. Zkuste ho pečený v kombinaci s parmazánem. Hodí se ke krůtímu, kuřecímu, vepřovému ale také hovězímu masu. Budete potřebovat 1 kg...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1178-avocado-KOKTEJL
    Koktejl z avokáda

    Avokádo bývá pro mnoho z nás stále velkou neznámou, protože málokdo ví, jak s tímto ovocem naložit. Jeho použití je ideální hlavně v zeleninových salátech, ale také v různých omáčkách, či lehkých zeleninových jídlech v kombinaci s...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1150-chips
    Pepřové bramborové chipsy s cibulovým dipem

    Zapomeňte v tomto roce na chlebíčky a ukažte hostům, nakolik si vážíte jejich zdraví. Ukažte jim, že i zdravé pohoštění může být chutné a rozhodně ne pracné… Budete potřebovat: 3 velké červené brambory nakrájené na tenčí plátky...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1197-TOSKANSKA-POLEVKA
    Toskánská fazolovo-česneková polévka

    Zima fandí polévkám. Nejenom proto, že zahřejí, ale také nám dodají potřebnou porci energie. Tato v sobě navíc skrývá řadu složek, důležitých pro správné fungování organismu. Budete potřebovat 2 polévkové lžíce másla 1 polévková lžíce olivového oleje...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1067-cibule2
    Přílohy k jídlu – pečené cibulové kroužky v krémovém přelivu

    Cibule dává základ mnoha jídlům, výborná je ale také jako příloha. Tentokrát jsme ji zapekli v krémovitém sosu, jemuž dodala lahodnou chuť sklenka bílého vína. Vrchol této zajímavé kombinace tvoří sýr parmazán. Tato příloha je vhodná nejenom...

    • Před 5 roky
    • 0