• spekove-knedliky
    Špekové knedlíky v hovězím vývaru

    Špekové knedlíky patří k tyrolské klasice, dostanete je v prvotřídní restauraci, stejně jako v občerstvení na sjezdovce. A pokud vám zachutnají, udělat si je doma není žádný problém. Budete potřebovat: 150 g toustového chleba nebo bílého pečiva...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1085-cesnecka
    Krémová česneková polévka

    Už naše prababičky říkávaly, že česnečka je lék. Poslouží nejenom při nemocech z nachlazení, ale spolehlivě funguje jako životabudič po náročné noci, nemluvě o tom, jak spolehlivě vás zahřeje v promrzlém zimním dni. V naší kuchyni se...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 422-3
    Jihotyrolský špek – klasika Alto Adige

    Zachovalá krajina, čistý a svěží vzduch, původní tradice a kultura. Tak oblast Alto Adige nebo-li Jižního Tyrolska ukazuje světu, jak může žít člověk s přírodou v dokonalé harmonii a přitom ještě produkovat neuvěřitelné gurmánské dobroty. Jedním z...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 512-tasticky1
    Schlutzskrapfen – jak je vaří na Seiser Alm

    Projíždíte-li hlubokým údolím od Brennerského průsmyku dále do Itálie, možná ani netušíte, kolik krásy se ukrývá za vysokými kopci, které míjíte kolem sebe. Jedním z nejkrásnějších koutů dolomitské přírody je náhorní vápencové plato Seiser Alm. Seiser Alm...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1087-trhanec
    Jablečný trhanec

    Tato reminiscence na dětská léta v řadě z nás vyvolává vzpomínku na skvělou babiččinu kuchyni, do které patřil právě trhanec. Však si na něm pochutnával dokonce i císař Franz Josef. Ten jeho mu kuchařky připravovaly s rozinkami,...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 818-kachna
    V srdci Jižního Tyrolska

    Můžete projít Jižní Tyrolsko křížem krážem, od severu k jihu, od východu k západu, vždy ale bude co objevovat a proč se vracet. Dnes se z vinic a sadů Bolzana a Merana vydáme opět trochu severněji, do...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1336-tyrolska-jablka
    Sladká jihotyrolská tečka

    Náš jihotyrolský týden zakončíme sladkou tečkou – typickým jihotyrolským moučníkem. Se sklenkou passita (sladké italské víno) bude chutnat doslova náramně. „Scheiterhaufen“ z jihotyrolského jablka s želé a pěnou z jihotyrolského Gewürztramineru Passito DOC 400 g jihotyrolských jablek...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1332-jihotyrolsky-spek
    Netradiční letní pohoštění

    Počasí se konečně umoudřilo, je tedy čas na pořádnou letní párty. Než se v krbu roztopí dřevo na pořádné letní grilování, nabídněte hostům malou jihotyrolskou pochoutku a sklenku vychlazeného růžového jihotyrolského Lagreinu… Cannelloni z jihotyrolského špeku s...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1334-vino-tirol
    Překvapení z jihotyrolské kuchyně

    Pokračujeme v naší cestě jihotyrolskou kuchyní. A tentokrát se pustíme do trochu složitějšího receptu, jehož výsledek ale bude stát opravdu zato. Neměli byste ovšem zapomenout, že dobrý pokrm si obzvlášť vychutnáte se skleničkou dobrého vína, v tomto...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1333-sunka
    Voňavé jihotyrolské špízy

    Víte, že špíz může vonět nejenom masem, ale také vínem? Zkuste tento méně tradiční recept jihotyrolského šéfkuchaře Stefana Unterkirchera. Na první pohled překvapuje méně obvyklou kombinací chutí, ale na ten druhý… báječně chutná… Špíz z jihotyrolského špeku...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1332-jihotyrolsky-spek
    Týden jihotyrolské kuchyně

    V tomto týdnu ochutnáme skvělé jednohubky podle receptů Stefana Unterkirchera, šéfkuchaře restaurace Castel Ringberg nacházející se v jihotyrolském Kalternu. A začneme sýrovým keksem, který dokonale provoní pravý jihotyrolský špek… Křehký sýrový keks s jihotyrolským špekem 60 g...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 790-file-605986
    Ochutnávka jara v Jižním Tyrolsku

    Je to od nás, co by kamenem dohodil. A nebo by se dalo říci, pár hodin jízdy autem. Svět pod horami vonící středomořským jarním podnebím. Moc toho s sebou nepotřebujete, snad jen pevné boty, pohodlné oblečení a...

    • Před 6 roky
    • 0