• 1027-1
    Svatomartinská husa – její čas už klepe na dveře

    Blíží se čas svátku sv. Martina, který je tradičně spojován nejenom s mladými svatomartinskými víny, ale také s bohatou tabulí, na které rozhodně nesmí chybět svatomartinská husa. Ptáte se proč právě husa? To je jednoduché. Že na...

    • Před 3 roky
    • 0
  • 1039-losos
    Celer – vášeň na talíři i…

    Lidé se dělí na dvě skupiny: ty, kteří milují celer, a ty, kdo ho z duše nenávidí. Ti druzí o hodně přicházejí, neboť celer má údajně afrodiziakální účinky. Odtud se mu také přezdívá hlíza vášně. Celer můžete...

    • Před 3 roky
    • 0
  • 1038-kotlety
    Jablka na slano – vyzkoušejte kotletky s jablkovým čatní

    Jablka při správném uskladnění vydrží čerstvá celou zimu, přesto je proměňujeme v mnoho dalších podob. Vyrábíme z nich mošt, sušené křížaly anebo čatní, které má svůj původ v indické kuchyni. Pod tímto názvem se skrývá dochucovací omáčka...

    • Před 3 roky
    • 0
  • 1693-strudel-ck-357646-l
    Závin či štrúdl – multifunkční moučník

    Záviny či štrúdly patří k tradičním sladkým moučníkům. Z našich kuchyní voní obzvlášť na podzim a v zimě, kdy jsou k dispozici jablka – jejich nejčastější náplň. Zkusili jste ale někdy slané variace? Patří k vynikajícím tipům...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 2491-ragu
    Podzimní chutě přírody

    Podzim nabízí zajímavé obohacení domácí kuchyně. V minulém díle jsme ochutnali králíka, tentokrát připravíme zajíce s houbami.

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1074-1
    Čas pro růžičkovou kapustu

    Na podzim by se v našem jídelníčku rozhodně měla objevit růžičková kapusta. Její specifická chuť sice nemusí každého nadchnout, ale ve spojení s dalšími ingrediencemi je doslova královnou všech možných chuťových variací. Nelze také nepřipomenout její dietetické...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1479-cibule
    Jablečná variace na francouzskou cibulačku

    V poslední době se mezi gurmány stále více skloňuje lehce alkoholický nápoj zvaný cider. Využili jsme jeho osvěžující chuť a spolu se sladce vyzrálým podzimním jablkem ho přidali do původní francouzské cibulačky. Jakou má tato inovativní varianta...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 998-kolac
    Koláč z cukety

    Cuketa je další podzimní zelenina, která by neměla chybět ve vašem jídelníčku, a to nejenom pro její lahodnou chuť a všestranné využití, ale také pro vlastnosti příznivě ovlivňující lidský organismus. Cukety lze použít jak ve slané tak...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1011-dynove-risoto
    Dýňové rizoto

    Platí obecné pravidlo, že ovoce či zeleninu bychom měli konzumovat především v době jejich sklizně, kdy obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Během podzimu má proto ,,zelenou“ dýně. Kromě dnešního rizota jsme pro vás připravili i několik dalších...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 2400-Tarte_tatin_aux_poires_Grund_Restaurant
    Podzimní hruškové mlsání

    Typickým ovocem časného podzimu jsou hrušky. Dají se zpracovávat na mnoho způsobů, připravují se z nich marmelády, zavařeniny, jsou ideální pro sladkou, ale i slanou kuchyni. My jsme tentokrát sáhli po receptu na oblíbený francouzský koláč, ovšem...

    • Před 4 roky
    • 0
  • energeticke-tycinka
    Připravte si domácí energetické tyčinky

    Pokud vás často honí ,,mlsná“, nepochybně oceníte dnešní recept na domácí zdravou svačinku. Jeho výhodou je, že přísady – ovoce, či koření, můžete vybírat podle vlastní chuti, takže z jednoho receptu vyrobíte řadu různých chuťových variant. Domácí...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1184-hrebenatky
    Svatý Valentýn

    Projevovat lásku kupováním dárků je poněkud plytké. Zkuste tedy pro jednou překvapit partnera či partnerku originálním valentýnským dárkem ve formě osobně připravené skvělé večeře. S láhví dobrého vína či nějakým originálním koktejlem tak můžete strávit příjemný večer…...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1194-Bruschetta
    Valentýnská chuťovka

    Ať už svátek sv. Valentýna oslavíte ve dvou či při posezení s přáteli, chuťovka v podobě sýrové bruschetty se bude hodit ke každé příležitosti. Sýrová bruschetta Budete potřebovat: 36ks půl cm silných plátků veky ¼ šálku oleje...

    • Před 4 roky
    • 0