• 1041-svestky
    Švestkový koláč – moučník, který nezklame

    Naše babičky sušívaly švestky na zimu, dědové pálili slivovici, taky na zimu. Švestkám patří v české kuchyni tradičně výsadní postavení. Nejen protože se vyskytují v mnoha sladkých i slaných pokrmech, ale i proto, že jsou snad nejspolehlivějším...

    • Před 3 roky
    • 0
  • 1038-kotlety
    Jablka na slano – vyzkoušejte kotletky s jablkovým čatní

    Jablka při správném uskladnění vydrží čerstvá celou zimu, přesto je proměňujeme v mnoho dalších podob. Vyrábíme z nich mošt, sušené křížaly anebo čatní, které má svůj původ v indické kuchyni. Pod tímto názvem se skrývá dochucovací omáčka...

    • Před 3 roky
    • 0
  • 1479-cibule
    Jablečná variace na francouzskou cibulačku

    V poslední době se mezi gurmány stále více skloňuje lehce alkoholický nápoj zvaný cider. Využili jsme jeho osvěžující chuť a spolu se sladce vyzrálým podzimním jablkem ho přidali do původní francouzské cibulačky. Jakou má tato inovativní varianta...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 2400-Tarte_tatin_aux_poires_Grund_Restaurant
    Podzimní hruškové mlsání

    Typickým ovocem časného podzimu jsou hrušky. Dají se zpracovávat na mnoho způsobů, připravují se z nich marmelády, zavařeniny, jsou ideální pro sladkou, ale i slanou kuchyni. My jsme tentokrát sáhli po receptu na oblíbený francouzský koláč, ovšem...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 964-Strudl_se_susenymi_cranberries
    Štrúdl se sušenými cranberries, jablky a vlašskými ořechy

    Představte si nedělní odpoledne, na stole káva a tento nádherně voňavý štrúdl plný podzimního ovoce. Kdo by odolal… Suroviny: těsto na štrúdl: 200 g hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 žloutek náplň: 150 g sušených brusinek,...

    • Před 4 roky
    • 0
  • poklady
    Poklady z mrazáku

    Jaro klepe na dveře, je čas vymést spíže a mrazáky, abychom je mohli pomalu připravit na novou sezónu. A jestli v mrazicím boxu objevíte pytlík zapomenutého zmrazeného rybízu, borůvek, jahod… připravte si z nich svačinkové smoothie. Domácí...

    • Před 4 roky
    • 0
  • zavarenina
    Domácí džem – dárek pro mlsouny

    Chystáte se na návštěvu k přátelům a nevíte, jaký dárek jim přinést? A co takhle nějakou domácí dobrůtku. Pokud ji hezky zabalíte, uděláte dvojnásobnou radost. Dobrým tipem může být například tento domácí džem, obzvlášť když pro něj...

    • Před 4 roky
    • 0
  • priloha
    Doma a chutně…

    …si připravte PIKANTNÍ POMERANČOVOU PŘÍLOHU, která je vynikající např. ke kachně nebo huse. Kachna a pomeranče se totiž báječně doplňují, protože nakyslost ovoce ladí s chutí masa. PIKANTNÍ POMERANČOVÁ PŘÍLOHA Budete potřebovat: na 600 g 5 velkých...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1515-smazene-hrusky
    Smažené hrušky

    Pro jejich obsah minerálních látek, stopových prvků a vitamínů by hrušky měli jíst všichni ti, které trápí problémy se srdcem a krevním oběhem. Toto ovoce má navíc značný obsah vlákniny, bývá tedy součástí dietního jídelníčku. Hrušky se...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 945-losos-grep
    Steaky z lososa s grapefruitem

    Pokud máte rádi lososa, vyzkoušejte tento výborný recept s grapefruity. Kombinace rybího masa s ovocem je lahodným zpestřením jídelníčku a vzhledem k rychlé a jednoduché přípravě je to také ideální recept pro uspěchané všední dny. Nepochybně si...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1478-jablka-2
    Nedělní dezert – jablíčko rozinkové muffiny

    Dá se říci, že muffiny jsou v českém dezertním menu již jako doma. Proč taky ne, jejich příprava je rychlá, můžete do nich spotřebovat nejenom vše sladké, co dům dal, např. čokoládu, ale také čerstvé ovoce. Je...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1178-avocado-KOKTEJL
    Koktejl z avokáda

    Avokádo bývá pro mnoho z nás stále velkou neznámou, protože málokdo ví, jak s tímto ovocem naložit. Jeho použití je ideální hlavně v zeleninových salátech, ale také v různých omáčkách, či lehkých zeleninových jídlech v kombinaci s...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 841-kure-broskve
    Glazírované kuřátko s broskvovou glazurou

    Pečené nebo grilované kuřecí maso glazírované glazurou z broskví, křenu, octa a zázvoru zaujme neobvyklým spojením chutí. Budeme potřebovat: 4 zadní kuřecí čtvrtky 1/2 šálku konzervovaných broskví, nakrájených na větší kusy 1 polévková lžíce bílého vinného octa...

    • Před 5 roky
    • 0