• 868-veprovy-salat
    Salát z pečeného vepřového masa se zázvorovo-ananasovým dresinkem

    Dnes jsme pro vás vybrali zajímavou kombinaci pečené vepřové panenky, špenátových listů a šťavnatého ananasu. Lehce palčivá příchuť zázvoru navíc dodává tomuto jídlu pikantní tečku. Budeme potřebovat: 1/2 kg vepřové panenky, lze použít i libové maso z...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 1902-pannacota
    Brusinková panna cotta

    Italská panna cotta je dezert, který se ideálně hodí pro horké letní dny. Není těžký, a navíc se dá báječně kombinovat s ovocem. My jsme tentokrát zvolili sušené brusinky, které by neměly chybět v žádné spíži, ale...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 921-zebirka
    Bourbone barbecue omáčka

    Vynikající chuť této barbecue omáčky vás vynese v očích vašich přátel do gurmánského nebe. Kromě toho má také další přednost – díky silné chuti ji nemusíte používat jako marinádu, ale stačí, pokud s ní potřete maso rovnou...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 1900-srnci
    Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou

    K zahradní grilparty patří špíz, který kombinuje maso i zeleninu, a tak vytváří jedinečné chuťové variace. Když k němu přidáte vhodně zvolenou omáčku, dostane pokrm další rozměr, na kterém si pochutnáte nejenom vy, ale i vaši hosté…...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 898-gazpacho
    Ostré gazpacho s chilli a krabími tyčinkami

    Chlazená pikantní polévka z letní zeleniny je skvělým osvěžením pro teplé letní večery. Pečená rajčata dodávají polévce sytou barvu, krabí tyčinky doplňují vyváženou chuť této speciality. Budeme potřebovat: 6 velkých rozpůlených rajčat 1 střední cibule nakrájená na...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 1869-kozi-syr
    Pečený kozí sýr s míchaným listovým salátem, pošírovanou hruškou a brusinkovým kompotem

    Grilovací sezóna je v plném proudu. Zkuste pro tentokrát zvolit sýrovou variantu pohoštění, která vás překvapí nejenom lahodnou chutí, ale současně i lákavě barevnou podívanou. Ingredience: 200 g kozího sýra 4 ks těsta spring rolls 50 g...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 1936-salat-hrusky
    Salát s hruškami a brusinkovou zálivkou

    Na letním stole nesmí chybět saláty. Tento je plný nejenom zdravých vitamínů z čerstvé zeleniny, ale současně i vydatný díky plísňovému sýru, který je jeho neodmyslitelnou součástí také proto, že tvoří lahodnou kombinaci s hruškami… Suroviny pro...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 1369-kebab
    Grilované ovoce na špejli

    I večerní grilování můžete zakončit dezertem. Abyste zůstali styloví, zkuste grilované ovoce. U nás tato úprava ještě stále není příliš rozšířená, což je škoda, protože kdo jednou ochutná, ochutnává napořád… Základní surovinu pro marinádu na grilované ovoce...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 1414-3_Gazpacho
    GAZPACHO – španělská polévka za studena

    Další španělskou polévkou, kterou byste rozhodně měli ochutnat, je gazpacho. Podává se za studena, a tak je v horkých letních dnech ideálním osvěžujícím pokrmem, který vám současně dodá i tolik potřebné tekutiny. Pokud zrovna nemáte po ruce...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 1401-malinovy-sorbet
    Malinový sorbet

    Kromě klasické zmrzliny si v létě můžete pochutnat i na voňavých sorbetech. Dají se vyrobit téměř z jakéhokoli měkkého ovoce, jsou nízkokalorické, podle výběru ovoce obsahují řadu vitamínů, takže jsou vlastně i zdravé… Budete potřebovat: 1 ½...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 1376-campari-orange
    Letní koktejl Pomeranč-Campari

    Opět nestárnoucí přísada do koktejlů – Campari, nezklame v žádné variaci. Tentokrát se tento italský aperitiv bude vlnit v letním kabátku spolu s červeným pomerančem. Pořádně vychlazený by neměl chybět na žádné letní party. Budete potřebovat: kostky...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 1371-steak
    Grilujeme steaky

    Tentokrát si připravíme klasiku – steak a přidáme bylinkovou omáčku. Maso můžete podle typu grilovat buď v celku, nebo nakrájené na plátky. Omáčka je vhodná také na ostatní druhy mas, případně zeleninu. Můžete si ji připravit i...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 867-Meloun_Bouquet_02
    Meloun neboli velké jablko

    Co by to bylo za léto, kdybychom si nepochutnali na báječně osvěžujícím melounu. Mimochodem, víte, že jeho název pochází z řečtiny a znamená ,,velké jablko“? I když mnozí z nás považují meloun za ovoce, jedná se ve...

    • Před 7 roky
    • 0