• 1915-salat
    Bramborovo-okurkový salát s brusinkami

    Bramborový salát trochu jinak, v letní odlehčené verzi. Okurka, brambory a sušené rozinky se najdou v každé kuchyni. Po té již stačí přidat cibuli, jogurt, ořechy a dochutit. Vhodné pro dietáře i pro ty, kteří mají rádi...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1053-polevka
    Asijská kuřecí polévka s rýží

    Houby, čínské zelí, zázvor, sójová omáčka a rýže udělají z obyčejného kuřecího vývaru asijskou specialitu a navíc vás v tomto nevlídném podzimním počasí báječně zahřejí. Přidané ingredience jako zázvor, česnek a zelí navíc posílí imunitu, takže vás...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1536-sendvic
    Klub sendvič s kuřetem a brusinkami

    Tento recept je ideálním řešením pro ty, kteří se neradi během pracovní polední pauzy stravují v restauracích. Rovněž poslouží jako vydatná svačina při podzimním výletě či rychlé občerstvení pro nečekané hosty… Budete potřebovat: (rozpis na 4 porce)...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1388-cerstve-ovoce
    Svěží ovocný salát se smetanovým krémem

    Na závěr hodování patří sladká tečka. Letní pohoštění proto zakončete svěžím ovocným salátem přelitým domácím smetanovým pudingem. Oblizovat se budou nejenom vaše děti, ale i vy… Budete potřebovat: 6 kiwi, oloupané a nakrájené na kousky 2 zralá...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 909-2
    Džemy trochu jinak

    Léto je období zavařování. Vedle kompotů se ve spížích nejčastěji vyskytují chutné a voňavé džemy. Jejich výroba je poměrně jednoduchá a výsledek ještě lepší. Dnes vám nabídneme jednoduchý postup k vlastnímu zavařování džemů a švestky trochu jinak…...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 885-1
    Zavařování – schovejte si léto pro zimní čas

    Možná namítnete, proč zavařování, když se regály obchodů prohýbají pod zásobami kompotů, takže máme vše na dosah ruky a takřka bez práce. Jenže už naše babičky říkávaly, že domácí zavařeniny jsou zkrátka domácí a ty přeci chutnají...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1937-Foto_Lemond-Caipi
    Tip pro party na závěr léta

    Na žádné party by neměly chybět osvěžující koktejly. Pokud se i vy chystáte rozloučit s létem stylově, připravte hostům ,,citronový“ drink. Spolu s radami barmana Jiřího Němce to zvládnete na jedničku… Lemond Caipi 5 cl Lemond, 1/2...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 2368-Lungo-Macchiato
    Jak se nastartovat do letního dne? Zkuste ledovou kávu

    Dát si v horkém letním dni po ránu horký nápoj nemusí být zrovna nic příjemného. Pokud se, stejně jako my, probouzíte až po prvním ranním šálku dobré kávy, připravte si s námi tentokrát ledovou variantu… Ledové Macchiato...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1387-vodni-meloun
    Salát z grilovaného melounu

    Včera jsme připravili salát z čerstvého melounu, dnes zkusíme grilovanou variaci. Nezvyklá úprava překvapí zajímavou chutí a poslouží jako skvělá letní večeře, pohoštění pro hosty, či lehký předkrm. Budete potřebovat: 1 malý bezpeckový meloun nakrájený na 8 plátků...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 892-7314
    Pochoutky k různým úpravám mas

    Nejenom během letního grilování, ale i v průběhu roku můžete překvapit rodinu či hosty méně obvyklými přílohami k masům. Tentokrát jsme pro vaše chuťové buňky připravili příjemně sladkokyselé cibulové chutney a mediteránské citrony. Jednoduché recepty vás přesvědčí...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 884-salat
    Křupavý kuřecí salát

    Zdravá variace křupavé zeleniny, kuřecího masa a pikatní chuti plísňového sýra je vhodná jako doplněk ke grilovaným masům i jako samostatné jídlo. Budeme potřebovat: 6 tenkých plátků kvalitní šunky nebo prosciutta, nakrájených na nudličky 1/2 šálku panenského...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1386-meloun-feta
    Salát z melounu, oliv a fety

    Léto je v plném proudu, počasí nám přeje, a tak si užívejme všeho, co právě teď dozrává. V obchodech se již objevily melouny, které jsou ideální ke konzumaci právě v letním období pro dostatek tekutin. Nezapomeňte ale,...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1411-spanelska-cocka
    Čočka po španělsku

    I v létě přijde vhod polévka na zahřátí. Tentokrát jsme vybrali čočkovou – tip ze španělské kuchyně. Voní čerstvou zeleninou, kořením a kvalitní klobáskou. Stačí jen ochutnat… Tato hustá čočková polévka patří mezi jídla „de cuchara“, volně...

    • Před 5 roky
    • 0