• 1075605_90884086
    Když vaří dva italští gurmáni

    Především vášeň pro dobré a jednoduché jídlo svedla dohromady dva vynikající kuchaře žijící v Londýně, Antonia Carluccia a Gennara Contalda. Navíc Gennaro Contaldo je onen legendární kuchař, který naučil Jamieho Oliviera vše, co ví o italské kuchyni....

    • Před 5 roky
    • 0
  • priloha
    Doma a chutně…

    …si připravte PIKANTNÍ POMERANČOVOU PŘÍLOHU, která je vynikající např. ke kachně nebo huse. Kachna a pomeranče se totiž báječně doplňují, protože nakyslost ovoce ladí s chutí masa. PIKANTNÍ POMERANČOVÁ PŘÍLOHA Budete potřebovat: na 600 g 5 velkých...

    • Před 5 roky
    • 0
  • kolac
    Na skok v chodské kuchyni

    Regionální kuchyně v sobě skrývají mnohé, často neprávem zapomenuté pokrmy, které jsou nejenom jednoduché svou přípravou, ale také lahodné chutí. Dnes zkusíme obohatit jídelníček chodskou kuchyní… Chodské hospodyně vařívaly z toho, co jim dala zahrada a pole...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 34937-zivot-je-hostina
    Život je hostina

    Jak je psáno v titulku, život je hostina a jídlo je zábava. To první je název nové kuchařky britské autorky Nigelly Lawson, to druhé jsem pochopila již před mnoha lety a s neutuchající radostí se bavím stále…...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 2493-obalka
    Vůně perníkového koření

    Pečení perníčků má u nás dlouholetou tradici. Nejstarší perník se u nás prý upekl již v 15. století. První perníčky ostatně chutnaly zcela jinak, než jak je známe dnes. Dokonce jejich pečení bývalo výsadou mužů, a to...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 2455-0035365-krkonoska-kuchyne
    Jak voní speciality z krkonošské kuchyně

    Moje maminka pochází z Krkonoš, a tak u nás různé krkonošské či podkrkonošské pochoutky voněly téměř každý týden. Jako malé děti jsme se sestrou oblizovaly až za ušima a smály se roztodivným názvům jídel. A jaká vlastně...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 690-Obalka_Nudle
    Nudle pro každého

    … jsou rychlé, jedlé a chutné. Existují v mnoha chuťových variacích, které již dávno povýšily mezi gastronomické lahůdky. Ač by mnohý laik, pod dojmem babiččiných nudlí s mákem, tento pokrm označil za výhradně český či evropský, nudle...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 2177-0035041-iveta-a-ceske-sladkosti
    Sladký život

    Jednou za čas si každý z nás zasloužíme sladký hřích. Dnešní dva voní po čokoládě, vanilce a lahodné smetaně a jeho chuť vám pomůže zahnat i poslední zbytky zimních chmur… I když se to nemusí na první...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 1397-obalka
    Šéfkuchařův rok

    Dnes nahlédneme ve čtvero ročních obdobích do kuchyně známého šéfkuchaře Jiřího Štifta a ochutnáme z jeho inspirativních nápadů, které nás mohou provázet během celého roku. Jiří je sepsal do půvabné kuchařky Šéfkuchařův rok. Hotel InterContinental, luxusní parník...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 2145-obalka
    Lahodné dárky

    Že nevíte, co jsou to LAHODNÉ DÁRKY? Přece drobnosti k nakousnutí v rozkošných krabičkách! Chutí tu najdete nepřeberně, na každého se dostane. Je libo sladké jako romantická láska nebo ostré jako vášeň? To všechno tady máme, jenom...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 1444-obalka
    Zdeněk Pohlreich prostírá bez servítků

    Šéfkuchaře, majitele restaurace, moderátora a baviče Zdeňka Pohlreicha asi netřeba představovat. Tento propagátor moderní české kuchyně říká to, co si myslí, a tak je částí národa milován a tou druhou nenáviděn. On sám se ale především stará...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 1861-obalka
    Marmelády a želé

    Určitě nám dáte za pravdu, že není nad domácí marmelády. Můžete si je připravit výhradně z kvalitních surovin, v různých zajímavých kombinacích, zcela přírodní, bez přidaného cukru, zkrátka tak, jak to nejlépe vyhovuje vám. Už jste zkusili...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 1683-obalka
    Instinkt v kuchyni

    Máte v kuchyni instinkt? Ne? Pak vám trochu pomůžeme. Najít se v kuchyni, získat instinkt, i tomu se dá zčásti naučit, je ale třeba mít po ruce opravdu dobré rádce. My jsme tentokrát zvolili Evu Filipovou, autorku...

    • Před 7 roky
    • 0