• 1075605_90884086
    Když vaří dva italští gurmáni

    Především vášeň pro dobré a jednoduché jídlo svedla dohromady dva vynikající kuchaře žijící v Londýně, Antonia Carluccia a Gennara Contalda. Navíc Gennaro Contaldo je onen legendární kuchař, který naučil Jamieho Oliviera vše, co ví o italské kuchyni....

    • Před 4 roky
    • 0
  • priloha
    Doma a chutně…

    …si připravte PIKANTNÍ POMERANČOVOU PŘÍLOHU, která je vynikající např. ke kachně nebo huse. Kachna a pomeranče se totiž báječně doplňují, protože nakyslost ovoce ladí s chutí masa. PIKANTNÍ POMERANČOVÁ PŘÍLOHA Budete potřebovat: na 600 g 5 velkých...

    • Před 4 roky
    • 0
  • kolac
    Na skok v chodské kuchyni

    Regionální kuchyně v sobě skrývají mnohé, často neprávem zapomenuté pokrmy, které jsou nejenom jednoduché svou přípravou, ale také lahodné chutí. Dnes zkusíme obohatit jídelníček chodskou kuchyní… Chodské hospodyně vařívaly z toho, co jim dala zahrada a pole...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 2493-obalka
    Vůně perníkového koření

    Pečení perníčků má u nás dlouholetou tradici. Nejstarší perník se u nás prý upekl již v 15. století. První perníčky ostatně chutnaly zcela jinak, než jak je známe dnes. Dokonce jejich pečení bývalo výsadou mužů, a to...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 2455-0035365-krkonoska-kuchyne
    Jak voní speciality z krkonošské kuchyně

    Moje maminka pochází z Krkonoš, a tak u nás různé krkonošské či podkrkonošské pochoutky voněly téměř každý týden. Jako malé děti jsme se sestrou oblizovaly až za ušima a smály se roztodivným názvům jídel. A jaká vlastně...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 2220-776158_83344282
    Jak rychle a přitom trvale zhubnout

    Držíte diety? Hubnete a posléze opět přibíráte vždy s nějakým tím jo-jo bonusem navíc? Možná nastal čas vyskočit z dietního kolotoče a změnit přístup nejenom ke stravování, ale také k sobě samým. Máme pro vás tip, jak...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1397-obalka
    Šéfkuchařův rok

    Dnes nahlédneme ve čtvero ročních obdobích do kuchyně známého šéfkuchaře Jiřího Štifta a ochutnáme z jeho inspirativních nápadů, které nás mohou provázet během celého roku. Jiří je sepsal do půvabné kuchařky Šéfkuchařův rok. Hotel InterContinental, luxusní parník...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 2145-obalka
    Lahodné dárky

    Že nevíte, co jsou to LAHODNÉ DÁRKY? Přece drobnosti k nakousnutí v rozkošných krabičkách! Chutí tu najdete nepřeberně, na každého se dostane. Je libo sladké jako romantická láska nebo ostré jako vášeň? To všechno tady máme, jenom...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1444-obalka
    Zdeněk Pohlreich prostírá bez servítků

    Šéfkuchaře, majitele restaurace, moderátora a baviče Zdeňka Pohlreicha asi netřeba představovat. Tento propagátor moderní české kuchyně říká to, co si myslí, a tak je částí národa milován a tou druhou nenáviděn. On sám se ale především stará...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 1861-obalka
    Marmelády a želé

    Určitě nám dáte za pravdu, že není nad domácí marmelády. Můžete si je připravit výhradně z kvalitních surovin, v různých zajímavých kombinacích, zcela přírodní, bez přidaného cukru, zkrátka tak, jak to nejlépe vyhovuje vám. Už jste zkusili...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 1683-obalka
    Instinkt v kuchyni

    Máte v kuchyni instinkt? Ne? Pak vám trochu pomůžeme. Najít se v kuchyni, získat instinkt, i tomu se dá zčásti naučit, je ale třeba mít po ruce opravdu dobré rádce. My jsme tentokrát zvolili Evu Filipovou, autorku...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 1091-Pivni-kucharka_obalka
    111 nejlepších pivních receptů inspirovaných tradiční českou kuchyní

    O tom, že se řadíme k pivním velmocím, asi netřeba polemizovat. Pivo nejenom pijeme, ale také jsme objevili jeho třetí rozměr v kuchyni. Lahodné pokrmy připravené na pivě patří ke gastronomickým lahůdkám. Pokud jste příznivci tohoto báječného...

    • Před 7 roky
    • 0