• 1074-1
    Čas pro růžičkovou kapustu

    Na podzim by se v našem jídelníčku rozhodně měla objevit růžičková kapusta. Její specifická chuť sice nemusí každého nadchnout, ale ve spojení s dalšími ingrediencemi je doslova královnou všech možných chuťových variací. Nelze také nepřipomenout její dietetické...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1075605_90884086
    Když vaří dva italští gurmáni

    Především vášeň pro dobré a jednoduché jídlo svedla dohromady dva vynikající kuchaře žijící v Londýně, Antonia Carluccia a Gennara Contalda. Navíc Gennaro Contaldo je onen legendární kuchař, který naučil Jamieho Oliviera vše, co ví o italské kuchyni....

    • Před 4 roky
    • 0
  • spekove-knedliky
    Špekové knedlíky v hovězím vývaru

    Špekové knedlíky patří k tyrolské klasice, dostanete je v prvotřídní restauraci, stejně jako v občerstvení na sjezdovce. A pokud vám zachutnají, udělat si je doma není žádný problém. Budete potřebovat: 150 g toustového chleba nebo bílého pečiva...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 34937-zivot-je-hostina
    Život je hostina

    Jak je psáno v titulku, život je hostina a jídlo je zábava. To první je název nové kuchařky britské autorky Nigelly Lawson, to druhé jsem pochopila již před mnoha lety a s neutuchající radostí se bavím stále…...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1197-TOSKANSKA-POLEVKA
    Toskánská fazolovo-česneková polévka

    Zima fandí polévkám. Nejenom proto, že zahřejí, ale také nám dodají potřebnou porci energie. Tato v sobě navíc skrývá řadu složek, důležitých pro správné fungování organismu. Budete potřebovat 2 polévkové lžíce másla 1 polévková lžíce olivového oleje...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 620-whirlpool2
    Chytré trouby

    Dobrý recept na voňavou buchtu či pěkně propečenou husu je část kulinářského úspěchu. Tu další představuje kvalitní trouba. Dnešní přístroje pečou, grilují, ale také dusí, a šetří čas, protože v nich můžete připravit několikero různých druhů jídel...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 422-3
    Jihotyrolský špek – klasika Alto Adige

    Zachovalá krajina, čistý a svěží vzduch, původní tradice a kultura. Tak oblast Alto Adige nebo-li Jižního Tyrolska ukazuje světu, jak může žít člověk s přírodou v dokonalé harmonii a přitom ještě produkovat neuvěřitelné gurmánské dobroty. Jedním z...

    • Před 5 roky
    • 0
  • balsamico
    Aceto Balsamico – řízné víno

    Ač bychom měli počínající předvánoční shon trochu osladit, tentokrát ho okyselíme. Řeč bude o octu, byť velmi lahodném… aceto balsamico. Tento král octů se zrodil v kraji kolem italského města Modena a už v 16. století byl...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 512-tasticky1
    Schlutzskrapfen – jak je vaří na Seiser Alm

    Projíždíte-li hlubokým údolím od Brennerského průsmyku dále do Itálie, možná ani netušíte, kolik krásy se ukrývá za vysokými kopci, které míjíte kolem sebe. Jedním z nejkrásnějších koutů dolomitské přírody je náhorní vápencové plato Seiser Alm. Seiser Alm...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1087-trhanec
    Jablečný trhanec

    Tato reminiscence na dětská léta v řadě z nás vyvolává vzpomínku na skvělou babiččinu kuchyni, do které patřil právě trhanec. Však si na něm pochutnával dokonce i císař Franz Josef. Ten jeho mu kuchařky připravovaly s rozinkami,...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1916-Gnocchi
    Gnocchi v pálivé brusinkovo-rajčatové omáčce

    Kdo z jakýchkoli důvodů nejí maso, určitě si oblíbí tento vegetariánský recept. Nenechte si ujít lahodnou kombinaci rajčat, rybízové marmelády a brusinek, doplněnou ořechy a ochucenou rozmarýnem, česnekem a špetkou chilli papričky… Suroviny pro 4 osoby: na...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 2456-7-poppy_seed_pasta2_400
    Nebojte se neobvyklých chutí

    I když někteří profesionální kuchaři tvrdí, že v kuchyni již není co objevovat, pro nás, kteří rádi vaříme k potěše vlastního mlsného jazýčku, se toho najde stále dost. Samostatnou kapitolou je objevování neobvyklých chutí a spojení. Ingredience,...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1415-gulas-z-ohanky
    Guláš z hovězí oháňky

    Guláš z oháňky je výborný a vydatný pokrm. Po aktivně prožitém dni přijde nepochybně vhod nejenom vám, ale pochutnají si na něm i vaši hosté. Přes použitou zeleninu rozhodně nepatří mezi sezonní jídla, mrkev, cibuli, česnek a...

    • Před 5 roky
    • 0