• 1913-grilovana-hruska
    Grilovaná hruška se skořicovým sabayone a brusinkami

    Na gril patří nejenom šťavnaté maso, ale také ovoce. Ideálně se hodí pevné produkty, jako například hrušky. Přelité omáčkou mohou tvořit vrchol večerní party. Ingredience: 4 hrušky 100 g másla 50 g moučkového cukru 2 polévkové lžíce...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1914-ovocny-spiz
    Ovocný špíz s marinovanými brusinkami

    Špíz můžete připravit nejenom masový či zeleninový, ale také ovocný. Jako dezert vypadá na talíři velmi dekorativně, opět k němu můžete zvolit buď ovocnou omáčku, která vhodně doplní chutě grilovaného ovoce či čokoládový přeliv, jenž lze zkombinovat...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 966-spiz
    Tropický špíz se šunkou a ananasem

    Sezóna grilování pomalu končí, uzavřeme ji jednoduchým, přesto chuťově neobvyklým receptem. Budeme potřebovat: 3 lžíce hnědého třtinového cukru 2 lžíce vinného octa 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce sojové omáčky 1 lžíce dijonské hořčice 0,5 kg vařené...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1024-sladkokysela-omacka
    Asijská kuchyně – jak připravit sladkokyselou omáčku

    Tato omáčka skvěle doprovodí méně výrazné druhy masových a rybích pokrmů. Lze ji připravit i dopředu, takže ji s přehledem můžete zařadit do kategorie – ,,když přijde nečekaný host“… Budete potřebovat: 1 polévkovou lžíci olivového oleje 1...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 872-PITA
    Pita chléb s cibulkou a sýrem

    Tradiční řecký chléb pita, jsme doplnili o směs cibulky, česneku a sýra. Chuť jídla je korunována čerstvou bazalkou. Budeme potřebovat: 4 pita chleby 1 velkou červenou cibuli, nakrájenou na kolečka 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky 2...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1387-vodni-meloun
    Salát z grilovaného melounu

    Včera jsme připravili salát z čerstvého melounu, dnes zkusíme grilovanou variaci. Nezvyklá úprava překvapí zajímavou chutí a poslouží jako skvělá letní večeře, pohoštění pro hosty, či lehký předkrm. Budete potřebovat: 1 malý bezpeckový meloun nakrájený na 8 plátků...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 892-7314
    Pochoutky k různým úpravám mas

    Nejenom během letního grilování, ale i v průběhu roku můžete překvapit rodinu či hosty méně obvyklými přílohami k masům. Tentokrát jsme pro vaše chuťové buňky připravili příjemně sladkokyselé cibulové chutney a mediteránské citrony. Jednoduché recepty vás přesvědčí...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 905-biftek-bylinky
    Hovězí steak s bylinkami

    Marinovaný hovězí steak s čerstvými bylinkami a olivovým olejem, obložený grilovanou paprikou se stane králem vašich letních posezení. Aby bylo maso měkké a šťavnaté, je potřeba ho předem naložit, výsledek ale opravdu stojí za to. Budeme potřebovat:...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 921-zebirka
    Bourbone barbecue omáčka

    Vynikající chuť této barbecue omáčky vás vynese v očích vašich přátel do gurmánského nebe. Kromě toho má také další přednost – díky silné chuti ji nemusíte používat jako marinádu, ale stačí, pokud s ní potřete maso rovnou...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1900-srnci
    Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou

    K zahradní grilparty patří špíz, který kombinuje maso i zeleninu, a tak vytváří jedinečné chuťové variace. Když k němu přidáte vhodně zvolenou omáčku, dostane pokrm další rozměr, na kterém si pochutnáte nejenom vy, ale i vaši hosté…...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1369-kebab
    Grilované ovoce na špejli

    I večerní grilování můžete zakončit dezertem. Abyste zůstali styloví, zkuste grilované ovoce. U nás tato úprava ještě stále není příliš rozšířená, což je škoda, protože kdo jednou ochutná, ochutnává napořád… Základní surovinu pro marinádu na grilované ovoce...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1371-steak
    Grilujeme steaky

    Tentokrát si připravíme klasiku – steak a přidáme bylinkovou omáčku. Maso můžete podle typu grilovat buď v celku, nebo nakrájené na plátky. Omáčka je vhodná také na ostatní druhy mas, případně zeleninu. Můžete si ji připravit i...

    • Před 5 roky
    • 0
  • 1370-zelenina
    Grilujeme zeleninu

    Zelenina je nejenom výbornou přílohou k jakémukoli masu, grilovaná zelenina s bílým pečivem navíc poslouží jako ideální předkrm nebo lehká večeře v horkých letních měsících. Budete potřebovat: 3 červené papriky, překrojené napůl, očištěné 3 cukety, nakrájené na...

    • Před 5 roky
    • 0