• 1027-1
    Svatomartinská husa – její čas už klepe na dveře

    Blíží se čas svátku sv. Martina, který je tradičně spojován nejenom s mladými svatomartinskými víny, ale také s bohatou tabulí, na které rozhodně nesmí chybět svatomartinská husa. Ptáte se proč právě husa? To je jednoduché. Že na...

    • Před 4 roky
    • 0
  • 1866-pastika
    Kachní paštika s brusinkovým želé

    Určitě nám dáte za pravdu, že koupit opravdu dobrou kachní paštiku je leckdy umění. A co takhle příště nabídnout hostům domácí… připravenou podle našeho dnešního receptu… Ingredience 1 ks kachny vykostěné 200 g vepřového boku 100 g...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 841-kure-broskve
    Glazírované kuřátko s broskvovou glazurou

    Pečené nebo grilované kuřecí maso glazírované glazurou z broskví, křenu, octa a zázvoru zaujme neobvyklým spojením chutí. Budeme potřebovat: 4 zadní kuřecí čtvrtky 1/2 šálku konzervovaných broskví, nakrájených na větší kusy 1 polévková lžíce bílého vinného octa...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 1882-plnena-perlicka
    Plněná perlička s brusinkami, malinovou omáčkou a domácími gnocchi

    Kombinace masa s ovocem je mimořádně lahodná. Jako přílohu jsme zvolili italské gnocchi, ovšem tentokrát domácí výroby. Recept je sice časově náročnější, zato výsledek doslova excelentní… Ingredience: 2 ks stehen z perličky 100 g slaniny 50 g...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 1875-perlicka
    Perlička na grilu se sherry omáčkou a brusinkami

    V české kuchyni je perlička tak trochu zapomenutou surovinou. Snoubí v sobě chuť drůbežího a tmavého masa. Je poněkud sušší, splňuje tedy zásady zdravého stravování. Často se podává s nádivkou či ve slaninovém kabátku. Dnešní perličkový recept...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 2106-rimske-kure
    Kuřátko po římsku

    Fandíte kuřecímu masu? Ostatně, kdo ne. Je chutné, dietní a dá se upravovat na mnoho způsobů. My vám tentokrát nabízíme italský, k němuž se hodí nejenom rýže či brambory, ale také např. bílé pečivo… Budete potřebovat Kuřecí...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 1013-kure-parmezan
    Tip na rychlou večeři – kuře s parmezánem

    Vařit během týdne časově náročná jídla si v dnešní hektické době může dovolit málokdo z nás. Proto jsme dnes pro vás připravili další z rychlých receptů, tentokrát inspirovaných italskou kuchyní: kuřecí prsa zapečená s parmezánem, dochucená česnekem...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 818-kachna
    V srdci Jižního Tyrolska

    Můžete projít Jižní Tyrolsko křížem krážem, od severu k jihu, od východu k západu, vždy ale bude co objevovat a proč se vracet. Dnes se z vinic a sadů Bolzana a Merana vydáme opět trochu severněji, do...

    • Před 6 roky
    • 0
  • 927-kure-brokolice
    Kuřecí prsa s brokolicí a sýrem

    Komu by se chtělo v letním horku vařit. Rychlé recepty jsou proto k nezaplacení. A oceníte je i tehdy, když se za dveřmi objeví nečekaná návštěva. Stačí jen, když budete mít v lednici kuřecí maso, brokolici a...

    • Před 6 roky
    • 0