• zazvorove-kure
    Indonéské zázvorové kuřátko

    V tomhle období je dobré konzumovat zázvor v jakékoli podobě. Ochrání vás před chřipkou a nachlazením a jídlu či nápojům dodá příjemně pikantní chuť, navíc vás v lednovém nevlídném čase krásně prohřeje. Nechte si chutnat… Budete potřebovat:...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 1053-polevka
    Asijská kuřecí polévka s rýží

    Houby, čínské zelí, zázvor, sójová omáčka a rýže udělají z obyčejného kuřecího vývaru asijskou specialitu a navíc vás v tomto nevlídném podzimním počasí báječně zahřejí. Přidané ingredience jako zázvor, česnek a zelí navíc posílí imunitu, takže vás...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 1052-kure-arasidy
    Pikantní kuře s arašídy

    Dušená vykoštěná kuřecí stehna se zeleninou, inspirovaná thajskou kuchyní. V jídle se doplňuje pikantní kari pasta s palčivostí čerstvého zázvoru a nasládlou chutí kokosového mléka. Budeme potřebovat: 2 středně velké cibule, nakrájené na drobno 1-1/2 šálku nakrájené...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 952-kureci-salat
    Thajský kuřecí salát

    Zázvor, sojová omáčka a arašídy v kombinaci s kuřecím masem mohou být poněkud nezvyklou, v každém případě ale vynikající kombinací. Pomocí salátových listů vykouzlíte kombinaci „a´la Tacos“. Zálivka 1 lžíce olivového nebo palmového oleje 1/4 hrnku lehkého...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 899-Ari-Munandar
    Asijská kuchyně Ariho Munandara – filety z mořského vlka glazírované v miso

    Tento recept pochází z japonské kuchyně a připravil ho pro vás Ari Munandar – šéfkuchař restaurace Zinc a hotelu Hilton Prague Old Town. Asijská kuchyně znamená pro tohoto sympatického Indonésana více než srdeční záležitost a nutno dodat,...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 1024-sladkokysela-omacka
    Asijská kuchyně – jak připravit sladkokyselou omáčku

    Tato omáčka skvěle doprovodí méně výrazné druhy masových a rybích pokrmů. Lze ji připravit i dopředu, takže ji s přehledem můžete zařadit do kategorie – ,,když přijde nečekaný host“… Budete potřebovat: 1 polévkovou lžíci olivového oleje 1...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 868-veprovy-salat
    Salát z pečeného vepřového masa se zázvorovo-ananasovým dresinkem

    Dnes jsme pro vás vybrali zajímavou kombinaci pečené vepřové panenky, špenátových listů a šťavnatého ananasu. Lehce palčivá příchuť zázvoru navíc dodává tomuto jídlu pikantní tečku. Budeme potřebovat: 1/2 kg vepřové panenky, lze použít i libové maso z...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 834-sattay1
    Thajské kuřecí Satay s arašídovou omáčkou

    Tuto grilovanou kuřecí pochoutku koupíte v Thajsku doslova u každého stánku. Příprava je jednoduchá a s příchodem grilovací sezónu se může hodit i vám… Budeme potřebovat 0,5 kg vykoštěných kuřecích prsíček 12 špejlí na marinádu: 1 lžíce...

    • Před 7 roky
    • 0
  • 2044-DSC_0036
    Gurmánské speciality s asijsko-středomořskou příchutí

    V Praze se v minulosti objevila celá řada světových kuchařů, někteří se zastavili jenom na čas, jiní na pořád, ale všichni Praze přinesli zajímavé gurmánské novinky, speciality, směry… Jedním z nich je i izraelský šéfkuchař Eldad Sasson,...

    • Před 8 roky
    • 0