Špekové knedlíky v hovězím vývaru

Autor | Leden 6, 2013
spekove-knedliky

Špekové knedlíky patří k tyrolské klasice, dostanete je v prvotřídní restauraci, stejně jako v občerstvení na sjezdovce. A pokud vám zachutnají, udělat si je doma není žádný problém.
Budete potřebovat:
150 g toustového chleba nebo bílého pečiva
40 g cibule
1 lžíce másla
80 g kvalitní slaniny, nakrájené na malé kostky. Slanina v tyrolském pojetí nemá nic společného s naším špekem!
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
100 ml mléka
1 lžíce petrželky nebo pažitky, jemně nasekané
sůl
1 lžíce pažitky, jemně nasekané
2 l hovězího vývaru
Pečivo nakrájíme na kostičky. Na másle osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme pečivo a promícháme. Dále smícháme mouku a slaninu. Pak smícháme vejce, mléko, petržel, sůl a vzniklou směs vylijeme na chléb a všechno dobře promícháme. Necháme asi 15 minut odstát, ze vzniklého těsta vytvarujeme větší kulaté knedlíky, které uvaříme v osolené vodě. Špekové knedlíky vložíme do hovězího vývaru a podáváme posypané pažitkou.

Foto a zdroj:suedtirol.info

Špekové knedlíky v hovězím vývaru
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)