Špagety s cizrnou, krevetami a balkánským sýrem

Autor | Říjen 9, 2012
988-spagety

Jedna z mnoha variací tradiční italské speciality. Netradiční přísadou jsou v tomto případě hlavně mátové lístky – vyzkoušejte! ¨

Budeme potřebovat:

1 balení špaget
1 plechovku cizrny
1 sáčet mražených, vyloupaných krevet
3 větší, zralá a nakrájená rajčata
1 šálek nadroleného balkánského sýra
2 lžíce nasekaných mátových lístků
1 lžíce najemno nastrouhané citrónové kůra
2 lžíce citrónové šťáva
1 lžička sušeného oregana
1 limetka, nakrájená na měsíčky
Zelené olivy
Olivový olej
Sůl a pepř

1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Několik minut před dokončením přidáme do vody okapanou cizrnu z konzervy a krevety. Dovaříme a slijeme.

2. Uvařené špagety dáme do hlubší pánve s trochou olivového oleje, vmícháme rajčata, sýr, mátu, citronovou kůru i šťávu, oregano, podle chuti osolíme a opepříme. Krátce prohřejeme.

3. Podáváme s limetkou a zelenými olivami.

Foto: archiv autora

Špagety s cizrnou, krevetami a balkánským sýrem
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)