Smažené hrušky

Autor | Prosinec 6, 2012
1515-smazene-hrusky

Pro jejich obsah minerálních látek, stopových prvků a vitamínů by hrušky měli jíst všichni ti, které trápí problémy se srdcem a krevním oběhem. Toto ovoce má navíc značný obsah vlákniny, bývá tedy součástí dietního jídelníčku. Hrušky se dají zpracovávat na mnoho způsobů, a to jak ve slané, tak sladké verzi. Naše dnešní hrušky jsou sice smažené, ale…

Budete potřebovat:
½ šálku mléka
1 ušlehané vejce
2 čajové lžičky cukru
1 čajová lžička skořice
1 šálek zakysané smetany
1 šálek hladké mouky
2 oloupané a na plátky nakrájené hrušky zbavené jadérek
olej na smažení
vanilková zmrzlina na ozdobu
skořicový cukr na ozdobu
javorový sirup na ozdobu
lístky máty na ozdobu

Postup:
Ušlehejte mléko, vejce, cukr, skořici a kysanou smetanu, přidejte mouku, zamíchejte a odložte stranou.
Hrušky nakrájejte na kolečka. V pánvi rozehřejte olej. Kolečka namočte do těsta a pokládejte do rozpáleného oleje. Smažte, dokud nezezlátnou. Odkládejte na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Servírujte s vanilkovou zmrzlinou se skořicovým cukrem, jemně zastříknuté javorový sirupem a ozdobené lístky máty.

Tip redakce: K tomu dezertu se bude báječně hodit sladké italské bílé víno passito – např. jihotyrolský DiVinus s krásnou medově – ovocnou vůní i chutí.

Foto: FoodNet

Smažené hrušky
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)