Skandinávská lososová polévka

Autor | Prosinec 4, 2012
1724-lososova-polevka

Mít ve spíži konzervu lososa se rozhodně vyplatí. Až přijdete promrzlí z jarní procházky, uvařte si z něj polévku na zahřátí. Dodá vám nejenom potřebné živiny, ale také energii, které se v jarních měsících mnohým z nás nedostává…

Skandinávská lososová polévka

Budete potřebovat:

2 ks aljašského lososa King Oscar
100 g cibule
50 g másla
50 g mouky
bujon
2 červené papriky
čerstvý kopr, dle chuti
mořská sůl, bílý pepř
bobkový list, nové koření, špetka muškátového oříšku
200 g mléka
100 ml oleje
200 ml smetany

Postup:
Na kostičky nakrájenou cibuli nechte zpěnit na másle, přidejte mouku a míchejte. Do velkého hrnce s vodou přidejte bujón, lososa, cibulovou směs, papriky a nové koření. Přiveďte k varu, vmíchejte mléko, smetanu, olej a zvolna vařte 5 minut. Poté nechte polévku chvilku odstát a ručním mixérem ji v hrnci mixujte, dokud nezíská krémovitou strukturu (případně ji můžete rozmixovat v běžném robotu). Podávejte s čerstvou bagetou. Polévku můžete ozdobit krutony či kopečkem krémovité smetany.

Foto: King Oscar

Skandinávská lososová polévka
3 hlasy, 3.00 prům.hodnocení (67% score)