Silvestrovské koktejly

Autor | Prosinec 28, 2012
1616-DSC_0019

Poslední noc v roce je tradičně zasvěcena oslavám. Loučíme se se starým rokem, v němž necháváme ,,to“ špatné, a vítáme rok nový, v němž bychom rádi našli to dobré. Přejeme vám, našim současným i budoucím čtenářům, hodně úspěchů jak v osobním tak i v profesionálním životě a ,,připíjíme“ recepty na skvělé koktejly, které namíchal barman Michal Čok z baru Zinc Lounge & Bar. Tak tedy na zdraví!

Michal pro vás připravil dva koktejly na bázi destilátu a šampaňského či sektu, a nezapomněl ani na tzv. vyprošťovák, pokud by vaše silvestrovská noc byla opravdu, ale opravdu hodně dlouhá…

Ginger C

Budete potřebovat:
2 plátky zázvoru, nasekat na malé kousky
3 – 4 kostky ananasu
2 cl vodky, ideálně Smirnoff Black
kostky ledu

Postup:
Do šejkrové sklenice vložíme kousky zázvoru a ananasu a vymačkáme, buď s pomocí profesionální paličky, případně obrácené strany vařečky. Přidáme vodku, drcený led a vyšejkrujeme. Po té dvakrát přecedíme, aby vznikla čistá šťáva. Nakonec nalijeme do sklenky typu Champagne, přidáme 1 – 1,5 dcl šampaňského či sektu. Na ozdobu použijeme plátek zázvoru nebo physalis (mochyně).

Grape Gimlet

Budete potřebovat:
4 – 5 kuliček zeleného nebo modrého vína
0, 5 cl Roses lime juice (limetková šťáva, k dostání např. v OD Tesco)
3, 5 cl destilátu, vodka nebo gin

Postup:
Do šejkrové sklenice vložíme hrozno (v případě, že zvolíme modré, výsledný drink bude sladší, pokud máme raději kyselejší, použijeme zelené hrozno), limetkovou šťávu a vymačkáme s pomocí vařečky či profi paličky. Do takto připravené směsi nalijeme destilát, vyšejkrujeme, 2 x přecedíme přes síto do Martini sklenice a ozdobíme bobulkou vína na napichovátku. Hrozno můžeme dát i do drinku, případně naříznout a ozdobit okraj sklenky.

Virgine Mary

Budete potřebovat:
rajčatová šťáva
tabasco
sůl, pepř
worcester
měsíček citronu
stonek řapíkatého celeru

Postup:
Dno sklenice typu long zasypeme ledem, přidáme sůl, pepř, tabasco, worcester, rajčatovou šťávu a šťávu z citronu. Vše zamícháme barovou lžičkou, přidáme stonek řapíkatého celeru a můžeme podávat.

Recepty: Michal Čok/ Zinc Lounge & Bar Foto: Jan Nachtigal




Silvestrovské koktejly
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)