Sicilské špagety s česnekem a sýrem

Autor | Červen 3, 2012
953-spagety

Vzpomínka na léto a slunnou Sicílii se nemůže odehrávat nikde jinde než v kuchyni. Dnes jsme pro vás vybrali recept, který splňuje vše, co od italského pokrmu čekáte: je jednoduchý, rychlý a přesto výborný. Co v něm ale rozhodně nehledejte, je kečup, který do italské gastronomie rozhodně nepatří.

Sicilské špagety

Budeme potřebovat:
1 balení špaget
1/2 kg zralých rajčat
3 stroužky česneku
čerstvá bazalka
sůl a pepř
1/2 šálku extra panenského olivového oleje
strouhaný sýr pecorino romano

Špagety uvaříme podle návodu výrobce. Mezitím v mixéru do hladka umixujeme rajčata, česnek, 3/4 bazalkových lístků, sůl, pepř a olivový olej. Těstoviny slijeme a přidáme česneko-rajčatovou omáčkou. Posypeme sýrem pecorino. HOTOVO – podle typu použitých špaget – je i za méně než 10 minut.

Pecorino Romano, je tvrdý, italský slaný sýr, vhodný především pro strouhání, je vyroben z ovčího mléka (italské slovo pecora, od kterého se odvozuje název, znamená ovce). První Pecorino Romano byl vyroben v Latiu v roce 1884, a to kvůli zákazu solení sýrů v obchodech vydaném městskou radou v Římě. Tehdy také mnoho sýrařů přesídlilo na Sardinii. Dnes se zde tyto sýry vyrábějí zejména v Gavoi.
(zdroj:Wikipedia.org)

Tip redakce: Sicilské špagety bychom měli zapít sicilským vínem. Zkuste červené Nero d´Avola. Tato klasická sisilská odrůda se vyznačuje intenzivní a kořenitou vůní, šťavnatou svěží chutí a dobrou tříslovinou. Nebývá to nijak komplikované víno, a i proto je vhodné téměř ke každému pokrmu a na každý den.

Foto archiv autora, thenibble.com

Sicilské špagety s česnekem a sýrem
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)