Šéfkuchařův rok

Autor | Březen 4, 2012
1397-obalka

Dnes nahlédneme ve čtvero ročních obdobích do kuchyně známého šéfkuchaře Jiřího Štifta a ochutnáme z jeho inspirativních nápadů, které nás mohou provázet během celého roku. Jiří je sepsal do půvabné kuchařky Šéfkuchařův rok.

Hotel InterContinental, luxusní parník Queen Elizabeth II., hotel Alcron, vídeňská restaurace Le Siecle, Sea Grill v bruselském SAS Radisson hotelu, executive chef v Mandarin Oriental – to je jen krátký výčet kuchyní, kde všude Jiří Štift vařil.

S rybami a mořskými plody dokáže dělat kouzla. Nechává se inspirovat zlatou dobou české kuchyně 30. let minulého století a rozvíjí moderní trendy naší gastronomie. Rád promluví s hosty, poradí a osobně přijme objednávku. Jídlo miluje a umí si ho dokonale užívat. I proto vznikla jeho zajímavě pojatá kuchařka Šéfkuchařův rok, kterou vydala Euromedia Group, k. s., kde Jiří představuje nejenom řadu celoročních kuchařských tipů, ale současně k nim přidává i svoje rady a triky, jež vám obecně pomohou v kuchyni při vaření jakýchkoli gurmánských pochoutek.

Čtvero ročních období v kuchyni Jiřího Štifta nabízí:
- Jaro ve znamení lehkých a barevných jídel.
- Léto ve Středomoří. Nejlépe si vychutnáte horké letní dny s osvěžujícími recepty!
- Podzim – Příroda teď nabízí nejchutnější a nejšťavnatější dary!
- Zima – Teď máte báječnou možnost užít si svátečního jídla.

Co všechno můžete v této kuchařce ,,ochutnat“…
Tak třeba: hráškovou polévku s mascarpone, mořský jazyk s ragú z jarní zeleniny, kuře pečené na zelenině s novými bramborami a rozmarýnem, tříbarevný salát „insalata tricolore“, šafránovou paellu, fíkovo-borůvkové clafoutis, králičí játra, ledvinky a hřbet s omáčkou z dijonské hořčice, pečenou kachnu s bílým zelím a chlupatým knedlíkem, domácí ravioli plněné ricottou a hříbky, taštičky plněné povidly s cukrem a vlašskými ořechy, kuře s celerovou omáčkou a knedlíčky, kokosové a ořechové bonbony, hovězí tartar s kapary a bylinkovým salátem…

Foto: Euromedia Group, SXC

Šéfkuchařův rok
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)