Salát z pečeného vepřového masa se zázvorovo-ananasovým dresinkem

Autor | Červenec 30, 2012
868-veprovy-salat

Dnes jsme pro vás vybrali zajímavou kombinaci pečené vepřové panenky, špenátových listů a šťavnatého ananasu. Lehce palčivá příchuť zázvoru navíc dodává tomuto jídlu pikantní tečku.

Budeme potřebovat:
1/2 kg vepřové panenky, lze použít i libové maso z kýty
sůl a pepř
2 lžíce medové hořčice
misku čerstvých špenátových listů
2 šálky čerstvého nebo konzervovaného ananasu, lze výborně nahradit oloupanými, nakrájenými broskvemi nebo nektarinkami
1 dl ananasové šťávy
100 g nízkotučné majonézy
1 lžičku strouhaného zázvoru
hrubě drcený černý pepř

Postup:
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Vepřové maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáče a pečeme asi 20 minut. Maso vyndáme z trouby, potřeme jednou lžící medové hořčice a vložíme zpět do trouby, teplotu snížíme na 80-90 stupňů. Necháme ještě asi 10 minut „dojít“.

V misce do hladka umícháme majonézu, ananasovou šťávu, lžíci medové hořčice a lžičku strouhaného zázvoru.

Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky. Do misek rozdělíme špenátové listy, ovoce a nakrájené maso, lehce přelijeme hotovým dresinkem a ozdobíme špetkou drceného pepře.

Foto: FoodNet

Salát z pečeného vepřového masa se zázvorovo-ananasovým dresinkem
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)