Salát z melounu, oliv a fety

Autor | Srpen 4, 2012
1386-meloun-feta

Léto je v plném proudu, počasí nám přeje, a tak si užívejme všeho, co právě teď dozrává. V obchodech se již objevily melouny, které jsou ideální ke konzumaci právě v letním období pro dostatek tekutin. Nezapomeňte ale, že se z nich dají vytvářet také skvělé saláty, a to jak pro sladkou tak i pro slanou kuchyni, kde meloun doslova exceluje…

Budete potřebovat:

3 šálky salátu rukola
1 šálek listů petržele
1 šálek listů máty
cca 1 kg meloun, ideálně bezpeckový, oloupaný, nakrájený na kostky
20 oliv, překrojených na půlky
1 paprička jalapeňo, nakrájená na dlouhé tenké proužky
¼ malé červené cibule, nakrájené na drobno a namočené na 30 min. do ledové vody
cca ¼ šálku sýru feta, rozdrobeného
2 polévkové lžíce olivového oleje extra-vergine
2 citrony, překrojené na půl
mořská sůl a čerstvě nastrouhaný pepř k dochucení

Postup:
1. Ve velké míse smícháme rukolu, petržel a mátu a rozdělíme do 4 misek nebo na talíře.
2. V další míse smícháme meloun, olivy, papričku a cibuli. Směs navršíme na porce salátů, posypeme sýrem feta, lehce zakápneme olivovým olejem, zastříkneme šťávou z půlky citronu a dochutíme solí a pepřem.

Foto: Andre Baranowski/Saveour

Salát z melounu, oliv a fety
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)