Salát z grilovaného melounu

Autor | Srpen 9, 2012
1387-vodni-meloun

Včera jsme připravili salát z čerstvého melounu, dnes zkusíme grilovanou variaci. Nezvyklá úprava překvapí zajímavou chutí a poslouží jako skvělá letní večeře, pohoštění pro hosty, či lehký předkrm.

Budete potřebovat:

1 malý bezpeckový meloun nakrájený na 8 plátků
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 svazečky řeřichy, natrhané na menší kousky
2 polévkové lžíce balzamikového octa
1 šálek rozdrobeného kozího sýra

Postup:
1. Předehřejte si gril.
2. Kousky melounu potřete olejem, osolte a opepřete. Ogrilujte 1 – 2 min z každé strany.
3. v misce smíchejte řeřichu s balzamikovým octem, dle chuti osolte a opepřete a odložte stranou.
4. Před servírováním posypte jednotlivé plátky melounu rozdrobeným kozím sýrem a vršek ozdobte mixem z řeřichy.

Tip redakce: K tomuto salátu se ideálně hodí vychlazené růžové víno, které je v letních měsících obzvlášť osvěžující.

Foto: wpix, C.Robinso

Salát z grilovaného melounu
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)