Ryby patří do jídelníčku alespoň 2x týdně…

Autor | Únor 28, 2013
348

…hlásají lékaři. Situace se ale stále nemění nijak výrazně k lepšímu, což je velká škoda. Kromě toho, že ryby mají pro náš organismus řadu zdravotních benefitů, jak už ostatně bylo mnohokrát napsáno, dají se velmi snadno upravovat a při správném výběru ryby to ani s kostmi nemusí být žádná tragedie…
Dnes jsme pro vás připravili česnekového lososa na zeleninovém lůžku

Česnekový losos na zeleninovém lůžku

Budete potřebovat:
4 kousky lososa
4 hlavičky česneku
2 polévkové lžíce oleje
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného černého pepře
2 hrsti lístků jarního salátu
krabička cherry rajčátek
5 ředkviček, nakrájených na plátky
1 šálek baby mrkve nakrájené na proužky
1 polévková lžíce kopru
2 polévkové lžíce olivového oleje
3 šálky bulghuru uvařeného s koprem
citronová šťáva

Postup:
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Seřízněte vršky česnekových hlavic tak, abyste odkryli stroužky. Připravte si alobal, pokapejte olejem, zabalte do něj všechny hlavice a nechte v troubě péci asi 30 min, nebo dokud nezměknou. Po té vyndejte z alobalu, nechte vychladnout a olej nalijte na porce lososa. Jednotlivé filety osolte a opepřete. Na rozpálené pánvi opečte, cca 3-4 minuty po obou stranách. Po prvním otočení, vymáčkněte upečený česnek na filety a vidličkou rozetřete po povrchu. Mezitím si připravte zeleninu na salát, smíchejte a ochuťte olivovým olejem a citronovou šťávou.

Foto: FoodNet, SXC

Ryby patří do jídelníčku alespoň 2x týdně…
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)