Přílohy k jídlu – pečené cibulové kroužky v krémovém přelivu

Autor | Listopad 26, 2012
1067-cibule2

Cibule dává základ mnoha jídlům, výborná je ale také jako příloha. Tentokrát jsme ji zapekli v krémovitém sosu, jemuž dodala lahodnou chuť sklenka bílého vína. Vrchol této zajímavé kombinace tvoří sýr parmazán. Tato příloha je vhodná nejenom k pečeným masům, ale také k různým klobáskám.

Budete potřebovat
4 cibule
1 šálek smetany
¼ šálku bílého vína
olivový olej
sůl, pepř
šalvěj, tymián na ozdobu

Cibule oloupejte, nakrájejte je na centimetr silná kolečka a opatrně dejte na plech vyložený pečícím papírem. Kroužky pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Opékejte je na 190 stupňů asi 15 minut.
Zatímco se cibule opékají, nalijte do pánve smetanu a bílé víno. Zvolna vařte, dokud nezačne na okrajích bublat. Po té odstraňte ze sporáku.

Po patnácti minutách opatrně odstraňte cibule z pečícího papíru a přeneste je do mělké zapékací misky. Přes každou cibuli nalijte krémovitou omáčku, přidejte černý pepř, přikryjte aluminiovou fólii a nechte zapékat dalších 20 – 25 minut.

Vyndejte z trouby, sejměte fólii a zvedněte teplotu na 230 stupňů. Na každé cibulové kolečko nastrouhejte kousek parmazánu, vraťte zpět do trouby a pečte asi pět minut do zlatova.

Ozdobte čerstvými lístky šalvěje nebo tymiánu.

 Foto: Prouditaliancook

Přílohy k jídlu – pečené cibulové kroužky v krémovém přelivu
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)