Plněná perlička s brusinkami, malinovou omáčkou a domácími gnocchi

Autor | Listopad 1, 2012
1882-plnena-perlicka

Kombinace masa s ovocem je mimořádně lahodná. Jako přílohu jsme zvolili italské gnocchi, ovšem tentokrát domácí výroby. Recept je sice časově náročnější, zato výsledek doslova excelentní…

Ingredience:
2 ks stehen z perličky
100 g slaniny
50 g sušených brusinek
100 g drůbežích jater
100 g malin
200 ml šťávy z perličky
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Na fáši z perličky:
300 g stehen z perličky
100 ml smetany
1 vejce
sůl
pepř

Na gnocchi:
4 ks brambor
50 g hladké mouky
2 žloutky
1 polévková lžíce másla
1 polévková lžíce parmezánu
snítka tymiánu

Příprava:
1. Nejprve si připravíme fáši z perličky. Stehna z perličky pomeleme a smícháme se smetanou. Do směsi přidáme vejce, sůl a pepř a vše dobře promícháme.

2. Celá stehna z perličky vykostíme. Opečeme nakrájená játra a zavineme je do plátků stehen spolu s nakrájenou slaninou a fáší z perličky. Hotovou roládu pečeme asi hodinu při 140 stupních.
3. Uvaříme brambory doměkka a prolisujeme je. V míse smícháme brambory se žloutky, hladkou moukou a parmezánem a vytvoříme těsto. Z dobře uhněteného těsta vytvarujeme gnocchi a několik minut je vaříme v osolené vodě. Hotové gnocchi orestujeme spolu s tymiánem na másle.

Foto a zdroj: Americkébrusinky.cz

Plněná perlička s brusinkami, malinovou omáčkou a domácími gnocchi
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)