Pikantní kuře s arašídy

Autor | Listopad 13, 2012
1052-kure-arasidy

Dušená vykoštěná kuřecí stehna se zeleninou, inspirovaná thajskou kuchyní. V jídle se doplňuje pikantní kari pasta s palčivostí čerstvého zázvoru a nasládlou chutí kokosového mléka.

Budeme potřebovat:
2 středně velké cibule, nakrájené na drobno
1-1/2 šálku nakrájené mrkve
1 malá červená sladká paprika, nakrájená na proužky
1/2 kg kuřecí stehenních řízků, nakrájených na větší nudličky
3/4 šálku kuřecího vývaru
3 lžíce arašídového másla
1/2 lžičky najemno nastrouhané limetkové nebo citronové kůry
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce škrobu na zahuštění
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 – 3 čajové lžičky červené kari pasty
4 stroužky česneku
400 ml kokosového mléka
1 šálek mraženého hrášku

Vařená rýže
Jemně nasekané arašídy

Do kastrolu dáme cibuli, mrkev a papriku, navrch poklademe nudličky kuřecích stehen. Dáme do předehřáté trouby (180-200 stupňů). V misce do hladka umícháme vývar, arašídové máslo, limetkovou šťávu, sojovou omáčku, škrob, zázvor, kari pastu a rozmačkaný česnek. Maso se zeleninou přelijeme a dále zvolna dusíme asi 1,5 – 2 hodiny. Před koncem dušení přidáme hrášek a kokosové mléko.

Podáváme s rýží, jednotlivé porce posypeme sekanými arašídy.

Tip redakce: Tento pokrm se báječně snoubí s bílým vínem. Zkuste si k němu připít kopřivovým Sauvignonem nebo ostřejším Ryzlinkem.

Foto: archiv redakce

Pikantní kuře s arašídy
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)