Pikantní hovězí salát

Autor | Leden 4, 2012
1137-HOVEZI-SALAT

Tato lehká večeře vám v „dietních“ lednových dnech nepochybně přijde k chuti. Díky pálivé ingredienci – chilli papričkám, navíc i v nevlídném zimním počasí zahřeje… Salát může posloužit také jako originální občerstvení pro hosty. Pokud ho připravíte den dopředu, krásně se odleží v dokonalý chuťový orchestr, který vám i vašim nejbližším bude znít na patře ještě hodně dlouho…

Budete potřebovat:
½ kg hovězí pečeně
½ červené cibule
8 lístků čerstvé máty
12 lístků bazalky
2 prolisované stroužky česneku
šťáva z jednoho citronu
½ čajové lžičky cukru
2 polévkové lžíce rybího vývaru
½ čajové lžičky sušených chilli papriček
olivový olej

Postup:
Hovězí nakrájejte na malé proužky a opečte na olivovém oleji. Smíchejte citronovou šťávu, cukr, propasírovaný česnek, chilli a rybí vývar ve velké míse, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte opečené hovězí a vše řádně promíchejte. Servírujte s celozrnným pečivem ozdobené bazalkou, mátou a cibulí nakrájenou na proužky.

Tip redakce: Místo rybího vývaru můžete použít i drůbeží.

Foto: J. Spice

Pikantní hovězí salát
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)