Perlička na grilu se sherry omáčkou a brusinkami

Autor | Říjen 20, 2012
1875-perlicka

V české kuchyni je perlička tak trochu zapomenutou surovinou. Snoubí v sobě chuť drůbežího a tmavého masa. Je poněkud sušší, splňuje tedy zásady zdravého stravování. Často se podává s nádivkou či ve slaninovém kabátku. Dnešní perličkový recept dostal ,,šťávu“ díky vynikající sherry omáčce…

Ingredience:
600 g prsou z perličky
50 ml olivového oleje
20 ks brambor grenaille
50 g másla
čerstvé bylinky
sůl
pepř
snítka tymiánu

Na sherry omáčku:
50 ml kvalitního sherry
200 ml silné telecí šťávy
150 g másla
snítka čerstvých bylinek
polévková lžíce medu

Na brusinkovou směs:
150 g sušených cranberries
200 ml brusinkového džusu
50 g cukru

Příprava:
1. Omytá prsa z perličky okořeníme solí, pepřem, tymiánem a grilujeme na rozpáleném grilu asi 10 minut z obou stran. Poté necháme odpočinout na teple.
2. Brambory opereme, okořeníme solí a pepřem a zabalíme do alobalu. Pokapeme rozpuštěným máslem, přidáme bylinky, pevně zabalíme a grilujeme přibližně 25 minut na středním ohni.
3. Sušené brusinky namočíme na 2 hodiny do brusinkového džusu. Přecedíme, do džusu přidáme cukr a svaříme ho na požadovanou hustotu. Přidáme brusinky a směs vychladíme.
4. Sherry svaříme s medem, přidáme telecí šťávu a bylinky. Poté, co se omáčka provaří, ji přidáváním másla zredukujeme na požadovanou hustotu.
5. Perličku servírujeme na bramborech a přelijeme sherry omáčkou a brusinkovou směsí.

Foto a zdroj: Americkebrusinky.cz

Perlička na grilu se sherry omáčkou a brusinkami
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)