Pepřové bramborové chipsy s cibulovým dipem

Autor | Prosinec 2, 2012
1150-chips

Zapomeňte v tomto roce na chlebíčky a ukažte hostům, nakolik si vážíte jejich zdraví. Ukažte jim, že i zdravé pohoštění může být chutné a rozhodně ne pracné…

Budete potřebovat:
3 velké červené brambory nakrájené na tenčí plátky
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 čajové lžičky hrubě namletého černého pepře
Sůl

Na dip:
2 čajové lžičky olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená na drobno
2 šalotky, nakrájené na menší tenké proužky
1 ¼ šálku jogurtu s probiotickou kulturou
¼ šálku majonézy
2 stroužky prolisovaného či utřeného česneku
½ čajové lžičky soli
¼ čajové lžičky pepře

Postup:
Bramborové chipsy:
Vložte nakrájené brambory do větší nádoby s dvěma lžícemi oleje a pepřem a míchejte, dokud se jednotlivé plátky řádně neobalí v pepřovo-olejovém kabátku. Předehřejte troubu na střední stupeň. Pečící plech si vyložte papírem a na něj naskládejte v jedné vrstvě takto připravené brambory. Pečte asi 20 – 25 minut, nebo dokud chipsy lehce nezhnědnou a nezačnou křupat. Jakmile jste je vyndali z trouby, osolte a nechte vychladnout.

Dip:
Rozehřejte ve vyšší pánvi olej a přidejte cibuli s šalotkou. Za neustálého míchání smažte na mírném ohni, dokud cibule lehce nezhnědnou a nezměknou, cca 10 minut. Po té odložte pánev stranou a nechte vychladnout.
Ve velké míse smíchejte cibule, jogurt, majonézu, česnek, sůl a pepř, dokud se vše řádně nespojí. Nechte asi hodinu vychladnout, podávejte s připravenými bramborovými chipsy.

Foto: E.Krieger/FoodN

Pepřové bramborové chipsy s cibulovým dipem
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)