Kachní paštika s brusinkovým želé

Autor | Prosinec 6, 2012
1866-pastika

Určitě nám dáte za pravdu, že koupit opravdu dobrou kachní paštiku je leckdy umění. A co takhle příště nabídnout hostům domácí… připravenou podle našeho dnešního receptu…

Ingredience
1 ks kachny vykostěné
200 g vepřového boku
100 g slaniny
100 g sušených brusinek
40 ml portského vína
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
hladkolistá petrželka
1 pomeranč
1 cibulka
sůl
pepř

Na brusinkové želé:
200 ml brusinkového džusu
50 g cukru
1 balení želatiny

Dále potřebujeme:
formu na paštiku

Příprava:
1. Kachnu rozporcujeme na prsa a stehna. Kachní prsa upečeme samostatně. Orestujeme si cibulku a vymačkáme šťávu z pomeranče. Pomocí mlýnku na maso nadvakrát semeleme vykostěná kachní stehna s vepřovým bokem, cibulkou, pomerančovou šťávou a portským vínem. Směs dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

2. Formu na paštiku naplníme ochucenou směsí a do středu vložíme kachní prsíčko. Paštiku pečeme ve vodní lázni při 120 stupních asi 45 minut.

3. Na přípravu želé smícháme brusinkový džus s cukrem, brusinkami a želatinou a vše dohromady zahřejme. Poté směs nalijeme do libovolné formy a necháme ztuhnout. Odleželou paštiku nakrájíme a podáváme s kousky brusinkového želé a případně další drobnou zeleninovou ozdobou.

Foto a zdroj: Americkebrusinky.cz, SXC

Kachní paštika s brusinkovým želé
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)