Ovocný špíz s marinovanými brusinkami

Autor | Říjen 25, 2012
1914-ovocny-spiz

Špíz můžete připravit nejenom masový či zeleninový, ale také ovocný. Jako dezert vypadá na talíři velmi dekorativně, opět k němu můžete zvolit buď ovocnou omáčku, která vhodně doplní chutě grilovaného ovoce či čokoládový přeliv, jenž lze zkombinovat prakticky s čímkoli…

Ingredience:
½ ananasu
2 broskve
2 hrušky

Na marinované brusinky:
100 g brusinek
200 ml červeného vína
100 g cukru

Příprava:
1. Sušené brusinky naložíme do vína a necháme 2 hodiny marinovat. Poté brusinky přecedíme, do vína přidáme cukr a svaříme ho na požadovanou hustotu. Nakonec přidáme brusinky a necháme vychladit.
2. Očištěné ovoce nakrájíme na velké díly a napícháme na špíz. Grilujeme pomalu na středním ohni a průběžně potíráme máslem a sypeme cukrem. Servírujeme s nakládanými brusinkami.

Foto a zdroj: Americkébrusinky.cz

Ovocný špíz s marinovanými brusinkami
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)