Novinka – MINI těstoviny Panzani: originální inspirace pro každou maminku

Autor | Prosinec 4, 2011
1430-panzani-mini

Těstoviny patří mezi jedno z nejoblíbenějších dětských jídel. Bylo tomu tak i za dob minulých v podobě nalámaných špaget s kečupem, posypaných sýrem. I takto připravené těstoviny bylo zábavné jíst. Vypadaly v dětských očích krásně barevné a soutěž o nejlepší „kečupový rolák“ se hrála snad v každé rodině.

V dnešní době máme štěstí, že na trhu je velké množství nejenom tvarů těstovin, ale také výrobců, takže si můžeme vybírat i podle kvality. Nejsou totiž těstoviny jako těstoviny! U nás i ve světě velice populární značka Panzani, která se proslavila tím, že její těstoviny nikdy nelepí, uvedla letos v létě na trh novinku MINI těstoviny.

Co je malé, to je šikovné
Jak už název napovídá, jedná se o malé těstoviny, které ocení jak děti, tak i všichni dospělí gurmáni. Díky své „mini“ velikosti se lépe a jednodušeji konzumují než klasické „velké“. A obzvlášť dětem tak už např nemusíte lámat špagety před uvařením, či je složitě krájet na talíři.

Vařte vždy al dente
„Těstoviny jsou vhodná příloha pro děti. Jsou snadno stravitelné a přitom mají nižší glykemický index než knedlíky nebo rýže. Nižší glykemický index potravin je důležitý jako prevence cukrovky a obezity. Přílohy s nižším glykemickým indexem lépe zasytí. Ideální je úprava na zkus, protože pokud těstoviny vaříme příliš dlouho, zvyšuje se jejich glykemický index. Těstoviny z tvrdé pšenice semoliny (pozn. MINI těstoviny) mají vyšší obsah minerálních látek než těstoviny z normální pšenice. Obsahují více lepku, proto se nerozvařují a nelepí“, říká RNDr. Ludmila Olivierusová.

Hotovo za pár minut
„Co mám dneska uvařit k večeři“? Neznám ženu, která by nestála na tomto gurmánském rozcestí. Speciálně ta, která má děti a hledá rychlé, chutné a zdravé pokrmy. MINI těstoviny mohou být inspirací pro nejednu maminku, která tak může svou rodinu překvapit originálním a chutným pokrmem, hotovým za pár minut. Samozřejmě záleží na omáčce, ale i zde platí v jednoduchosti je krása.

Těstoviny Romana Hadrbolce
„Není nutné zalévat těstoviny smetanovými omáčkami. Lepší službu svým dětem uděláte, když si do pečící formy dáte na kostičky nakrájená rajčata (pokud máte baby rajčátka, tak ta stačí jen rozpůlit), přidáte nasekanou bazalku, trošku nasekaného česneku (není však nutný), osolíte a necháte péct při 100°C asi 20 minut. Takto připravenou směs promícháte s MINI těstovinami, zakápnete olivovým olejem a posypete parmazánem. Můžete si připravit i jinou variantu a to přidáním tymiánu místo bazalky, anebo nasekaných oliv.

Pokud byste chtěli směs více tekutou, jednoduše ji nechte povařit s rajčatovým pyré. Nápaditou a možná celkem originální variantou je těstovinový salát, který si druhý den mohou děti odnést ve svačinovém boxu do školy. Panzani MINI těstoviny chutnají úžasně teplé i studené“, říká šéfkuchař Roman Hadrbolec.

Dáte-li na radu Romana Hadrbolce a budete se v kuchyni řídit svou fantazií, vykouzlíte těstovinové pokrmy, za které by se nemusel stydět žádný šéfkuchař.

Foto a zdroj: Panzani, SXC

Novinka – MINI těstoviny Panzani: originální inspirace pro každou maminku
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)