Nedělní dezert – jablíčko rozinkové muffiny

Autor | Prosinec 4, 2012
1478-jablka-2

Dá se říci, že muffiny jsou v českém dezertním menu již jako doma. Proč taky ne, jejich příprava je rychlá, můžete do nich spotřebovat nejenom vše sladké, co dům dal, např. čokoládu, ale také čerstvé ovoce. Je doba jablek, co tedy bude náplní těch dnešních muffinů je jasné…

Budete potřebovat:
1 šálek vody
2 šálky cukru
2 šálky nastrouhaných jablek
2 šálky rozinek
1 šálek másla
2 čajové lžičky skořice
2 čajové lžičky čerstvě nastrouhaného muškátu
½ čajové lžičky mletého (roztlučeného) hřebíčku
1 šálek nasekaných ořechů
2 čajové lžičky prášku na pečení
3 ½ šálku celozrnné mouky

Postup:
Předehřejte troubu na 180 stupňů C. V kastrolu smíchejte vodu, cukr, jablka, rozinky, máslo, skořici, muškát, hřebíček a přiveďte k varu. Po té odložte stranou a nechte vychladnout.
Ve větší míse smíchejte ořechy, mouku a prášek na pečení. Přidejte vychladlou směs a pořádně míchejte, dokud se vše řádně nespojí. Podle typu formy na muffiny vymažte máslem, nalijte těsto a nechte péci asi 15 minut.

Tip redakce: Pokud vám i po nedělním snídaňovém náletu nějaké muffinky zbyly, zabalte je do mikrotenového sáčku a uložte do mrazáku. Při nenadálé návštěvě se budou hodit…

Foto: FoodNet, SXC

Nedělní dezert – jablíčko rozinkové muffiny
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)