Multifunkčnost v kuchyni – nové trendy

Autor | Září 14, 2010
948-4

Kuchyň je srdcem každého domova a tak není divu, že jí designéři věnují tolik pozornosti. Aktuální trendy z této oblasti směřují k renesančnímu minimalizmu, který může mít různé podoby…

BI-AXIS – stojící a spící…

Vylepšování interiéru kuchyně se většinou spojuje s výměnou dřezu, kuchyňského nábytku, obkladů či podlahy. Málokdo však uvažuje nad inovací pomocí spotřebičů, které jsou její nezbytnou součástí.

Designéři ze studia GRO se chytli této myšlenky a navrhli trojrozměrnou konstrukci ledničky, která umožňuje měnit její vlastní design.

Lednička, která dostala název BI-AXIS může mít klasickou, vertikální nebo horizontální podobu ve formě příborníku.
Její vnitřní uspořádaní je vybaveno speciálními drážkami, regulujícími postavení polic a úložných prostor podle aktuální polohy lednice.

BI-AXIS má charakter elegantního solitéru. Výjimkou není ani její zadní strana s hladkým povrchem, který se může krásně vyjímat i v centrální části místnosti.

BI-AXIS je odpovědí na současný přístup k bydlení, který eliminuje rozdíly mezi jednotlivými prostory…

Kuchyň, která šetří prostor

Zařizování malých prostor je spojeno s maximální funkčností. To se týká i kuchyňského vybavení, které by mělo představovat kompaktní celek, respektující chod domácnosti.

Přesně tyto atributy splňuje ultramoderní kruhová kuchyň od společnosti Compact Concepts. Jak název napovídá, všechny funkce kuchyně jsou integrovány do otočné kruhové konstrukce.

Stylová dispozice o rozměru pouhých 1,8 m2 se vyznačuje všemi znaky, které najdete v běžné kuchyni. Konstrukce je navržena tak, aby se dala otáčet až o 180° a nabízela veškeré položky související s běžným chodem domácnosti, jako je například mycí centrum s dřezem, odkládací prostor, mikrovlnná roura či myčka nádobí.

Kruhová kuchyň funguje jako samostatný solitér, který se dá v případě nečinnosti uzavřít. Konstrukce se vyrábí v různých barevných provedeních.

Stylově i při práci

Práce v kuchyni je častokrát spojena s nepříliš příjemnými zážitky, jako jsou bolavá záda nebo nepořádek. Pokud inklinujete ke zdravému pohodlí, určitě se necháte inspirovat zajímavým nápadem od designéra Thomase Krale.

Ten navrhnul stylový plastový podnos, který vychází ze základních ergonomických principů.

Podnos je přizpůsoben tvaru klínu sedící osoby a nabízí organizovanou multifunkční plochu, která je určena k činnostem spojeným s přípravou jídla.

Stačí se jenom pohodlně usadit, vzít si produkty, z nichž budete připravovat jídlo a na jedné ploše můžete nerušeně čistit, strouhat či krájet . Podložka je nenáročná na údržbu a odolná vůči mechanickému poškození. Její mobilní charakter vám umožňuje pracovat kdekoliv a kdykoliv chcete.

Invenční mini-kuchyň od Ensci

Moderní a prostorově úspornou kuchyňku navrhlo také designové studio Ensci.
Základním principem je kuchyňská linka, v níž jsou zakomponovány všechny funkce, které najdete v běžné kuchyni. Její součástí jsou i úložné prostory.

Linka má jednoduchý minimalistický charakter. Pokud ji nepoužíváte, můžete ji uzavřít.

Designéři ji navrhovali s cílem maximalizovat organizaci práce a minimalizovat chaos v místnosti.

Foto: Ensci, Thomas Kral, Compact Concepts, GRO

Multifunkčnost v kuchyni – nové trendy
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)