Malinový sorbet

Autor | Červenec 10, 2012
1401-malinovy-sorbet

Kromě klasické zmrzliny si v létě můžete pochutnat i na voňavých sorbetech. Dají se vyrobit téměř z jakéhokoli měkkého ovoce, jsou nízkokalorické, podle výběru ovoce obsahují řadu vitamínů, takže jsou vlastně i zdravé…

Budete potřebovat:
1 ½ šálku cukru
1 čajová lžička vanilkového extraktu
Asi 5 šálků čerstvých malin
2 polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup:
1. Do hrnce nalijte dva šálky vody, přidejte cukr a za občasného míchání pomalu vařte, dokud se cukr nerozpustí. Snižte teplotu a bez míchání nechte zvolna bublat, dokud nevznikne sirup, cca 5 minut
2. Sirup nalijte do středně velké mísy, přidejte vanilkový extrakt a nechte v lednici asi 15 minut chladit.
3. Do mixéru nasypte 4 šálky malin, přilijte sirup a mixujte, dokud nevznikne jemná směs. Vzniklou kaši propasírujte přes sítko, abyste odstranili semínka. Do směsi zamíchejte citronovou šťávu a vlijte do zmrzlinovače, mražte podle návodu.
4. Jakmile bude směs už jenom mírně ,,rozbředlá“ přidejte zbývající maliny a mražte dalších asi 5 minut. Pak vše přeneste do plastové nádoby a uložte do mrazáku, dokud vše řádně nezmrzne.

Pozn. redakce: pokud nemáte zmrzlinovač, vložte do směsi čerstvé maliny těsně před zamražením v běžném mrazáku.

Foto: James Oseland

Malinový sorbet
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)