Kuřátko po římsku

Autor | Říjen 10, 2012
2106-rimske-kure

Fandíte kuřecímu masu? Ostatně, kdo ne. Je chutné, dietní a dá se upravovat na mnoho způsobů. My vám tentokrát nabízíme italský, k němuž se hodí nejenom rýže či brambory, ale také např. bílé pečivo…

Budete potřebovat
Kuřecí prsa, stehna, paličky, případně celé, naporcované kuře, vše bez kůže
½ čajové lžičky soli + 1
½ čajové lžičky čerstvě nastrouhaného pepře + 1
¼ šálku olivového oleje
1 červená paprika, nakrájená na proužky
1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
30 gr prosciutta,nakrájeného na kousky
2 stroužky česneku, nasekané
1 plechovka celých rajčat
½ šálku bílého vína
1 polévková lžíce čerstvého tymiánu
1 čajová lžička oregana
½ šálku kuřecího vývaru
2 polévkové lžíce kaparů
¼ šálku nasekané petržele

Postup:
Kousky kuřete očistěte, osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte olej. Po té vložte kuře a po obou stranách opečte do zlatova. Vyjměte je z pánve a odložte stranou.
Do rozehřáté pánve přidejte papriku a prosciutto a opékejte, dokud paprika nezhnědne a prosciutto nezačne křupat, cca 5 minut. Přidejte česnek a opékejte další minutu. Přidejte rajčata, víno a bylinky.

Pořádně zamíchejte, aby se směs nepřichytila ke dnu, vložte kousky kuřete zpět do pánve, přilijte vývar a směs přiveďte k varu. Zredukujte teplotu a pod pokličku nechte provářet asi 20-30 minut.

Nakonec přidejte kapary, petrželku, vše promíchejte a můžete podávat.

Foto: FoodNet

Kuřátko po římsku
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)