Krémová polévka z pečených kaštanů

Autor | Listopad 27, 2012
644-Roman

Štědrý den je tak trochu výjimečný. Pro někoho méně, pro druhého více. Někteří lidé dodržují tradiční zvyky, jiní je naopak boří a hledají způsoby, jak si tento den, co nejvíce zpříjemnit. A může to být čímkoli: výletem za hranice všedních dnů, kulturním zážitkem či méně tradičním pokrmem. My jsme si vybrali pokrm a pro tip jsme zašli za Romanem Paulusem, šéfkuchařem hotelu Alcron.

Krémová polévka z pečených kaštanů

pro 4 osoby

200 g pečených a oloupaných kaštanů
1 malá cibulka nebo šalotka
50 g másla
50 g řapíkatého celeru
1l kuřecího vývaru
2 plátky čerstvého zázvoru
50 ml ušlehané smetany
sůl, pepř, mletý zázvor dle chuti

Příprava:

Máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a lehce orestujeme (do sklovata). Přidáme nakrájený řapíkatý celer, čerstvý zázvor a pečené oloupané kaštany, ještě jednou lehounce orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem.
Necháme provářet 30-35 minut, rozmixujeme a propasírujeme skrz jemný cedník.
Polévku ochutíme a zjemníme ušlehanou šlehačkou a můžeme podávat.
Jako vhodnou vložku je možné použít tenké plátky uzených kachních prsou.

A teď už nezbývá než si připít na zdraví sklenkou mladého červeného vína a popřát všem čtenářům krásný večer.

Foto: Jan Nachtigal

Krémová polévka z pečených kaštanů
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)