Když v kuchyni zavoní houby…

Autor | Říjen 14, 2013
houbovkaT

…nemusí to být jenom na podzim. Mrkněte do sušených zásob, anebo vyrazte na nákupy. Není nutné použít výhradně žampiony, které jsou uvedené v dnešním receptu, ale v podstatě jakékoli houby, jež máte rádi.

Houbová polévka

Budete potřebovat:
2 polévkové lžíce másla
¼ čajové lžičky kmínu
30 dkg žampionů, tence nakrájených
3 středně velké mrkve nakrájené na menší kousky
4 šálky kuřecího vývaru
1 malá červená cibule nakrájená na drobno
1 polévková lžíce červeného vinného octa
4 plátky tmavého chleba
1/3 šálku kysané smetany nebo creme fraiche
sůl a čerstvě nastrouhaný pepř

Postup:
Máslo rozehřejte v kastrolu. Přidejte kmín a lehce orestujte, dokud se koření nerozvoní (cca 1 min). Vložte houby a obdělávejte asi 5 min, nezapomeňte míchat. Podle chuti osolte a opepřete. Přidejte mrkev a kuřecí vývar, kastrol přikryjte a přiveďte k varu. Odklopte pokličku a vařte, dokud mrkve nezměknou, cca 10-12 min.
Mezitím smíchejte v misce cibuli, vinný ocet a špetku soli. Nechte marinovat. V toustovači nebo na sucho opečte plátky chleba.
Polévku naservírujte do misek a vršek každé ozdobte kopečkem kysané smetany a marinované cibule. Podávejte s teplými toasty.

Foto: FoodNet/Antonis Achilleos

Když v kuchyni zavoní houby…
0 hlasy, 0.00 prům.hodnocení (0% score)